A new yorki Balassi Intézet, a washingtoni Magyar Nagykövetség és a Smithsonian Society szeretettel hiv és vár minden Amerikában élő magyart az ezen a nyáron megrendezésre kerülő Smithsonian Folklife Festival-ra!

Ez a fesztivál nyaranta kerül megrendezésre, s az idei program fő attrakciója a hagyományos magyar népi kultúra “Hungarian Heritage – Roots to Revival” cimmel. Legutóbb 1976-ban volt Magyarország jelen ezen a neves rendezvényen. Több mint harminc év után, idén közel 100 magyar művész közreműködésével egy élő magyar vidéket varázsolnak két hétre az amerikai főváros szivébe.

A rendezvény ideje: 2013. június 26-30. és 2013. július 3-7.

A rendezvény helye: Washington D. C. , National Mall

Az ingyenesen látogatható fesztivál programját nehéz felsorolni: zenei koncertek, táncbemutatók, táncház, gyerekeknek kézműves foglalkozások. A látogatók magyar ételeket és kézműves termékeket vásárolhatnak, megkóstolhatják a legjobb magyar borvidékek borait. Kiváló néptáncosok, népzenészek, kézművesek érkeznek a Kárpát-medence több régiójából.

A Fesztiválra február 20-ig várják önkéntesek jelentkezését. Családok, magyar iskolai illetve cserkészcsapatok és néptánccsoportok résztvétele esetén a szervezők kedvezményes szálláslehetőséget tudnak kinálni.

A Fesztivál programjára  kiérkező magyar művészek elérhetőek a Fesztivál előtti illetve utáni napokban. Ezért a cserkészcsapatok saját táboraikba, városi közösségükbe meghivhatnak táncosokat, zenészeket, vagy kézműveseket.  Mivel hamarosan foglalják a kiutazó művészek repülőjegyét, kérik, hogy ezzel kapcsolatban február végéig jelezzék az esetleges igényeket.

Bővebb információ:

www.festival.si.edu

Önkéntesek a (202) 362-6730 telefonszámon vagy a következő email cimen jelentkezhetnek:  Volunteer.SFF@mfa.gov.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.