A kanadai Windsorban élő magyar közösség egyik kovásza a 90 éves Veres Zoltán, aki évtizedek önzetlen munkájával járult hozzá a közössége megtartásához, erősítésével.

Zoli bácsival a Mindszenty bíborosról elnevezett Magyar Házban beszélgettünk aki 90 éves koráig vállalta a windsori (Kanada) Mindszenty Magyar Ház vezetését. A ház összefogta a helyi magyarságot vallási felekezettől függetlenül és kulturális központként szolgál honfitársainknak.

  1. rész:

Bemutatjuk a windsori 90 éves Veres Zoltánt – 1. rész

A kanadai Windsorban élő magyar közösség egyik kovásza a 90 éves Veres Zoltán, aki évtizedek önzetlen munkájával járult hozzá a közössége megtartásához, erősítésével. Zoli bácsival a Mindszenty bíborosról elnevezett Magyar Házban beszélgettünk.

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Saturday, March 14, 2020

 


2. rész:

Bemutatjuk a windsori 90 éves Veres Zoltánt – 2. rész

2. rész. Veres Zoltán 90 éves koráig vállalta a windsori (Kanada) Mindszenty Magyar Ház vezetését. A ház összefogta a helyi magyarságot vallási felekezettől függetlenül és kulturális központként szolgál honfitársainknak.

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Saturday, March 14, 2020

 

(A videó felvételek megnézhetők itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

 

Szabó Éva
Észrevétlenül vált életcélommá igaz-magyar közösségek felkutatása, megismerése, majd bemutatása. Erdélybe születve, életem első tizennyolc évét kisebbségi magyarként élve kaptam útravalót a nehéz feladathoz. A nagy székely-magyar vándor, Kőrösi Csoma Sándor fogta a kezem ezen az úton, hiszen neve mindegyre figyelmeztetésül bukkant fel életemben. Az elmúlt tizenegy évem a szórványmagyarságban, illetve diaszpórában élő magyar közösségek segítésével, hétköznapjainak, hitéletének bemutatásával telt. Tettem ezt televíziós szerkesztő-műsorvezetőként és ezt szándékozom folytatni a clevelandi Bocskai Rádiónál is a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasaként.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.