A Bocskai Rádiónak volt a legtöbb támogatója a 2017-es Radiothon alkalmával

Április 24-én, hétfőn a Bocskai Rádiónak otthont adó WJCU 88.7 FM rádió, megtartotta éves gála bankettjét. Ezen a banketten tüntetik ki azon diákokat, akik jó eredményeket értek el a rádió működtetésében illetve olyan műsorokat díjaztak, akik az adománygyűjtő héten jól teljesítettek.

A Bocskai Rádió az idén is nagyon jó helyezést ért el, a második helyen végeztünk a Litván Rádió után. A Litván Rádiónak van egy mecénásuk, aki már második éve épp annyival támogatja az egyetemet utólag, hogy azzal az első helyre kerüljön. Amivel persze nem rossz dolog de egy dologban a magyar adást úgysem sikerül maga mögé utasítani ez az adományozók száma, ugyanis minket támogatnak a legtöbben azaz közel 150-en.

Ez úttal ismét meg szeretnénk köszönni a hallgatóinknak és a támogatóinknak, hogy évről évre szívügyüknek tekintik a magyar adás fennmaradását. Ígérjük, hogy továbbra is tehetségünk és képességeink szerint azon munkálkodunk, hogy minél színvonalasabb műsorral szolgáljuk a magyar közösséget, hogy ennek segítségével is minél tovább tudjuk megőrizni a magyar nyelvtudásunkat és kultúránkat.

Az idén a WJCU adománygyűjtő akció során egy újabb rekordot sikerült megdönteni, azaz először haladtuk meg az 50 ezer dolláros határt. Az összegyűlt 57 ezer dollár nagyon nagy eredménynek számít nem csak a diákoknak és a közösségi rádióműsoroknak, hanem a rádió leköszönő igazgatójának, Mark Krieger úrnak is, aki így nagy megnyugvással adhatja át a stafétabotot az új igazgatónak a nyáron, amikor is nyugdíjba vonul.

A gála műsor végén többen, de főleg azok a kollégák, akik több éve dolgoznak együtt Krieger úrral, köszönetüket fejezték ki, hogy mindig számíthattak az igazgató úr támogatására és tanácsaira az évek során. A diákok számára egy igazi mentor volt így mindenki úgy beszélt róla, mint egy családtagról.

Mark Krieger úr 13 évig volt a WJCU rádió igazgatója. Krieger úr vezetése alatt az egész rádió megváltozott úgy technikailag, mint tartalmilag. Mielőtt a WJCU rádióhoz szegődött volna több kereskedelmi rádiónál is dolgozott, ugyanakkor mérnöki ismeretei voltak így saját maga képes volt több fejlesztést létrehozni, mint az adóállomás antennáit kicserélni és a stúdió teljes felszerelését a legmodernebbre leváltani. Krieger úr a WCJU rádiónál végzett munkája mellett félállásban az egyetemen tanári állást is vállalt, több tantárgyat is tanított. Részletes beszámolót olvashatnak Krieger úrról az egyetem újságjában a Carroll News-ban.

Comments are closed.