Cleveland a szívünk csücskén marad

Január 21-én a Bocskai Rádió szervezésében előadóestre került sor, melynek Várnagy Andrea és Farkas Zsolt zongoraművészek és Vujity Tvrtko sztárriporter voltak az előadói.

A vasárnapi adásunkban, azaz 2017. január 29-i adásban a művészek és a riporter szeretett volna a clevelandi magyarságnak köszönetet mondani a szívbéli fogadtatásért.

Ahogyan fogalmazott Tvrtko “a clevelandi magyarság is főszereplője volt ennek az estnek és egy csoda jött azon az estén létre Clevelandben”.

Az interjú alatt megtudhattuk, hogy a művészek és a sztárriporter hogyan érezte magát itt, Clevelandben. Ahogyan Várnagy Andrea mondta “Cleveland a szívünk csücskén marad”. Ez annak a szeretetteljes fogadtatásnak köszönhető, amit az előadás során a magyar közönségtől kaptak az előadók. Meghatódottsággal emlékezett vissza a művésznő arra, hogy a közönség a Liszt darabok után, a Szózatot és a Himnuszt felállva énekelte és megjegyezte, hogy jó emlékeket hordoznak tovább magukban erről az estéről.

Tvrtko kiemelte, hogy “a közösségteremtés egy nagyszerű dolog volt”. Humorosan megjegyezte, hogy az előadást megelőző bizonytalanság, mely azt a kérdést vetette fel, hogy “mit fog csinálni két zongoraművész és egy újságíró egy színpadon” jól felülírta az, hogy egy csoda született, melyben volt zene, volt utazás és ebből egy fantasztikus magyar este született.

Tvrtko méltósággal jegyezte meg, hogy a magyar összetartás milyen csodásan megmutatkozott ezen az esten abban is, hogy az előadás elején a gyászban is jelen volt a közönség, mely minden magyaré a veronai buszbaleset áldozatai miatt. A rövid megemlékezés visszaadta a hitét abban, hogy “igenis összetartóak vagyunk; nem igaz, hogy széthúzóak vagyunk”.

Összességében találó volt az estére és az azon szerzett élményre, amit a művésznő találóan jegyzett meg a beszélgetés végén: “Az emberek szíve együtt dobban”.

A teljes beszélgetést a művészekkel és a riporterrel alább hallgathatják meg:

Comments are closed.