A múlt vasárnapi adásunkban, azaz 2017. január 29-én telefonos interjún keresztül vendégünk volt Veres Sándor, akivel annak apropóján készült az interjúnk, hogy elérkeztünk immáron a Honismereti rejtvénysorozat 500. kiadásához és ő az, akinek az elmúlt adások alatt 200 feladvány elkészítését köszönhetjük.

Az interjú során azokra a kérdésekre adott választ Veres Sándor, hogy hogyan került Amerikába, hogyan vezetett az útja az 1980-as évek végén Chicagóból Clevelandbe és mennyire megfogta már akkor a clevelandi magyar közösség élete, tevékenysége.

Arra a kérdésre is választ adott a rejtvényt készítő, hogy hogyan találta meg ez a feladat őt? Elmondta, hogy milyen jó szívvel, szolgálatkészen állítja össze a kérdéseket a magyar művészet, történelem, sport, irodalom és számos más területekről. Elmondása szerint nem csak a rádió hallgatóknak, hanem számára is nagy fejlődési forrás ez a feladat, hiszen ahogy mondja “ez által nagyon-nagyon sokat tanulok még most is”.

Azt is megtudhattuk, hogy a rejtvénykészítés munkájában a saját könyvei segítik, hiszen 42 év alatt közel 22.000 kötet büszke tulajdonosa, amelyekből jócskán kikerülnek az adott kérdések és megfejtések is.

Ahogy ő is tartja “csodálatos magyarjaink vannak”, akikre büszkén tekinthetünk és Sándor is büszkeséggel búvárkodik a különböző tudományágak magyar berkeiben. A játék kérdései alapján ezt a tisztelet és hódolatot átérezhetik a hallgatóink is.

Egy nagy “szerelméről” is kérdeztük és beszélt az interjú során: a fürjek tartásáról és a fürjtojások kedvező hatásáról a különböző betegségek ellen és a szervezet immunrendszerének erősítése mellett.

Az interjú során egy elkötelezett, igazán magyar érzelmű emberrel ismerkedhettek meg a hallgatóink.

A teljes interjút alább hallgathatják meg:

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.