Február legnagyobb cserkész eseménye Clevelandben a jótékonysági Cserkész Ebéd volt, amelyet hagyományosan a cserkészet világnapjához, február 22-höz igazítva rendezett meg a Cserkész Barátok Köre (CSBK). Csajka Tamás helyszínen készített riportjait kivonatoljuk.

Szentkirályi Pál, a CSBK elnöke elégedetten nyilatkozott az akcióról. Kiemelte, hogy a konyhát ismételten az a jól összeszokott társaság „uralta”, akik már 2014 óta. Györky Judit és Tábor Krisztina konyhafőnöksége mellett a cserkész szülők is kivették a részüket a főzés előkészületeiből, így kiváló csapatmunkáról tudunk most beszámolni Önöknek. A szokásoshoz hasonlóan körülbelül 285 adag ebéddel készültek, ennek a többségét helyben fogyasztották el a vendégek. A beérkezett támogatásokat a Cserkész Barátok Köre az idei nyáron tartandó Jubileumi Nagytábor clevelandi cserkész résztvevőinek támogatására fordítja.

A Cserkész Ebéd programjához az is hozzátartozik, hogy az újonnan végzett vezetőket bemutatják a magyar közönségnek. Ez alkalommal tizenkét cserkész örülhetett megszerzett képesítésének, és léphetett egyet előre a vezetés lépcsőfokán.

2020-ban a covid világjárvány miatt elhalasztott KMCSSZ Központi Jubileumi Nagytábor idén nyáron végre megvalósulhat, még pedig július 25. – augusztus 4. között a Fillmore-i (NY, USA) Sík Sándor Cserkészpark területén. Pigniczky Esztivel, a Jubitábor parancsnokával a nagyszabású cserkésztábor előkészületeiről beszélgetett Csajka Tamás.  A létszám jelenleg 650-nél tart, de vélhetően a 700-at is eléri majd. Nem csak a Külföldi Magyar Cserkészszövetség tagjai vesznek részt az évfordulós táborban,  hanem a testvérszövetségek képviselői is: felvidéki, erdélyi, kárpátaljai, délvidéki, horvátországi, magyarországi cserkészek. Ugyanez mondható el a nyugat-európai csapatokról, Ausztráliáról és Dél-Amerikáról is. A keretmesét Szent István és a keresztény államalapítás adja, innen jött a szlogen: Építsünk országot!

ReklámTas J Nadas, Esq

Dorgay Zsófia

Ha tetszett ez a riport, esemény összefoglaló, kérjük, támogassa a Bocskai Rádiót működtető Magyar Média Alapítványt. Számítunk az önök nagylelkűségére! Évi 52 dollár, azaz heti 1 dollár sokat jelent a külhoni magyar média működésében!

Támogatom!

YouTube player
A tartalomból:

  • Beszámoló a cserkész ebédről, interjú Szentkirályi Pállal, a CSBK elnökével
  • Interjú Szabó János, KCSP ösztöndíjassal a táncházról és a tánccsoportokról, amelyeket indított a cserkészházban
  • Villám interjúk cserkészekkel
  • Interjú Vekov Imre, vendégcserkésszel
  • Cserkészebéd menüjéről beszámol Györki Judit és Tábor Andrea
  • Interjú a vezetőképző sikers vizsgázóival
  • Készülünk a Jubitáborba, interjú Pigniczky Esztivel, a Jubitábor parancsnokával
  • Cserkész hirdetések

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.