A John Carroll egyetem professzora, dr. Pereszlényi P. Mártha volt stúdiónk vendége, akivel a 2016. október 16-án megnyitásra kerülő és október 30-ig megtekinthető 1956-os eseményeknek emléket állító képkiállítás kapcsán beszélgettünk.

A tárlat megnyitójára az egyetem Grasselli könyvtár előcsarnokában kerül sor, 2016. október 16-án, délután 2 órai kezdettel, melynek keretében egy rövid megemlékezésre is sor kerül a 60. évforduló apropóján.

Az interjú során Pereszlényi P. Mártha elmondotta, hogy ez a második alkalom, hogy ilyen jellegű képkiállítást szerveznek a Magyar Társasággal. Háláját fejezte ki és kiemelte a washingtoni székhelyű Hungary Initiatives Foundation-t, mint támogatót.

Továbbá a program folytatásáról is beszélt, amit előbb egy szerény falatozás követ, majd az egyetemi könyvtárban két filmet vetítenek le, a “Play your Own Game” (Játszunk nyugodtan) és a “Freedom Dance” (Szabadságtánc) című alkotásokat.

A tárlatmegnyitó és az azt követő filmvetítések is díjmentesek, ugyancsak a parkolás is. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

A teljes interjút az alábbi hivatkozásra kattintva hallgathatják meg:

Forrás: Pethő Krisztina / korosiprogram.hu

1956-memorial-exhibit-sepia-4

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.