Dr. Révész Péter Budapesten született 1965-ben. 15 évesen szüleivel jött az USA-ba, ahol a Tulane egyetemen szerzett kettős diplomát 1985-ben, informatika es matematika szakokból. Majd a Brown egyetemen szerzett informatikai doktorátust 1991-ben. A University of Torontón posztdoktori munkatárs volt, mielőtt csatlakozott a University of Nebraska-Lincoln-hoz, ahol jelenleg is professzor. Kutatási területei: adatbányászat, adatbázisok, bioinformatika, és komputeres nyelvészet. Révész professzor többek között a Mitokondriális DNS-ről beszélt, ami kizárólag az anyai ágon öröklődik.

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

Észrevétlenül vált életcélommá igaz-magyar közösségek felkutatása, megismerése, majd bemutatása. Erdélybe születve, életem első tizennyolc évét kisebbségi magyarként élve kaptam útravalót a nehéz feladathoz. A nagy székely-magyar vándor, Kőrösi Csoma Sándor fogta a kezem ezen az úton, hiszen neve mindegyre figyelmeztetésül bukkant fel életemben. Az elmúlt tizenegy évem a szórványmagyarságban, illetve diaszpórában élő magyar közösségek segítésével, hétköznapjainak, hitéletének bemutatásával telt. Tettem ezt televíziós szerkesztő-műsorvezetőként és ezt szándékozom folytatni a clevelandi Bocskai Rádiónál is a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasaként.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.