A hazai és határon túli nagyvárosok után idén több kistelepülésre is eljuthat két népszerű, a Petőfi Kulturális Ügynökség jóvoltából létrejött irodalmi program: a Nemes Nagy Ágnes és Petőfi Sándor születésének századik és kétszázadik évfordulójáról megemlékező Nem akarok – Nemes Nagy Ágnes 100 és a Huszonhat év – Privát Petőfi.

Tavaly, a Petőfi-bicentenárium alkalmából a Petőfi Kulturális Ügynökség több olyan irodalmi programsorozatot indított el, amely a költőóriás munkásságát hivatott népszerűsíteni. Ilyen a Huszonhat év – Privát Petőfi is. Nemes Nagy Ágnes születésének századik évfordulója is méltó apropó volt arra, hogy olyan előadás induljon vándorútra, mint a Nem akarok – Nemes Nagy Ágnes 100,

meghitt, koncertszínházi előadás, amely Nemes Nagy Ágnes Kossuth-díjas költő, esszéíró, műfordító, pedagógus, a XX. századi magyar irodalom meghatározó alkotójának életművét mutatja be. Rendezője és egyik színésze Vecsei H. Miklós, zeneszerzője Tempfli Erik Artisjus díjas zongorista, énekese pedig a Nemes Nagy Ágnest megszemélyesítő Hegedűs Bori.

ReklámTas J Nadas, Esq

(Kultúra)

Borítókép: Nemes Nagy Ágnes költő budapesti otthonában 1964-ben. Fotó: Hunyady József / Fortepan. Fotó: Nemes Nagy Ágnes költő budapesti otthonában 1964-ben. Hunyady József / Fortepan

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.