Immáron harminckilencedik alkalommal került megrendezésre a Magyar Baráti Közösség (MBK) által tartandó ITT-OTT Találkozó. A helyszín továbbra is változatlan, a kellemes nyaralási lehetőség végett az Ohio-i Lake Hope State Parkban volt, viszont az időpont 2014-ben augusztus 16 és 23 közé esett. Egy héten át a tábori résztvevők ápolhatták és fejleszthették a magyar kultúrájukat a Reménység tavánál.

ittott2014

Vasárnap a New York-i főkonzulátus által szervezett, ünnepélyes állampolgársági esküceremóniával indult meg a rendezvény, ahol, harminchárom új magyar állampolgár tett esküt. A konferencia idején konzuli ügyintézésre is lehetősége nyílt a rendezvény résztvevői illetve a vonzáskörzetből érkező magyar állampolgárok számára a főkonzulátus által működtetett Konzuli Kabinban.

A program ez évi vezérgondolata: „Együtt a Szétszórtságban”, és idén ennek keretén belül  Erdélyre  összpontosult a figyelem a műsorok túlnyomó részénél, amelyben  Kárpát-medencei meghívottak segédkeztek.

Közérdekű hirdetés

Rádiós tagjaink is jelen voltak az eseményen, így Hargitai István, Molnár Zsolt, Csibi Lóránd, Simon-Benedek Zsuzsa és gyakornokunk, Gergely Imelda is. Abban a megtiszteltetésben részesültünk, hogy a program keretén belül módunkban állt előadást tartani a média világáról és ezzel együtt bemutatkozhattunk a clevelandi magyar rádiónkkal is a kedves közönségnek.

Délelőtti órákban színvonalas előadások sorozata ment le a kultúráról, történelemről és különböző fogalmikörökről, amellyel párhuzamosan gyermekprogram és angol nyelvű foglalkozások is zajlottak. Egy közös ebéd követte a napot, ahol finomabbnál finomabb falatokat lehetett elfogyasztani, majd pihenés képen a strandolást, csónakázást, túrázást is választhatta az ITT-OTT Találkozó résztvevője. A délutáni konferencia sorozat folytatódott, majd a nap végén zenés, verses szórakoztató jellegű produkciók voltak soron, amiket az estén közös beszélgetések és nótázások zártak.

Hatalmas élményekkel gazdagodhat a konferencián jelenlévő, mint kulturálisan, mint néprajzi vonatkozásban. És a nyaralni vágyóknak is egy jó lehetőség, hiszen biztosítva van a jó társaság és a kellemes környezet.

A Magyar Baráti Közösség (MBK; Hungarian Communion of Friends) az amerikai Oregon államban bejegyzett kulturális és jótékonysági szervezet alapítójával, Ludányi Andrással és jelenlegi gondnokával dr. Kovalszki Péterrel folytattunk beszélgetést a találkozóról.


Jövő héten újabb interjúk hallgathatók meg.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.