A Pro Civis egyre szaporodó kiadványainak sorát ezúttal a 2021-es szlovákiai népszámlálás magyar vonatkozású eredményeit tartalmazó kiadvány gyarapítja. A mintegy 40 oldalas, praktikus formátumú füzet nemcsak a cenzus alapvető adatait tekinti át, de részletekbe menően ismerteti és elemzi a magyarlakta járások nemzetiségi eredményeit is.

„A publikáció célja nem a puszta adatok ismertetése volt, hiszen aki ezekre kíváncsi, az önkormányzás.sk-n települések szintjéig kereshetően minden fontos eredményt megtalál”

– mondta el Őry Péter, a Pro Civis Polgári Társulás vezetője.

A kiadvány az eredményeket a korábbi népszámlások perspektívájába helyezve, azokat értelmezve a népszámlálás rövid, de minden fontos részletre kiterjedő értékelését adja. Az országos, nemzetiségi, anyanyelvi adatok ismertetése után régióról régióra elemzi az eredményeket Pozsonytól Királyhelmecig.

ReklámTas J Nadas, Esq

A szövegek mellett megtalálható térképeken a járási nemzetiségi arányok 2001 és 2021 közötti alakulása figyelhető meg, sokszor egészen megdöbbentő tanúságát adva fogyásunk valódi mértékének.

A kiadvány ingyenesen megrendelhető a Pro Civis irodájától az iroda@procivis.sk email-címen, vagy letölthető digitálisan az onkormanyzas.sk oldalon keresztül.

(Kárpátalja.ma / Pro Civis)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.