A Magyarok Világszövetsége elégtétellel nyugtázza, hogy 9 év múltán, december 5-e – minden fájdalma ellenére és minden fájdalmával  együtt – a helyére kerül, mint a magyar nemzet Trianon utáni életének egyik meghatározó, jövőt formáló eseménye.

Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala
Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala

2013. december 5-én az Országházban a Szent Korona előtt, amely a nemzet egységét szimbolizálja, Böjte Csaba ferences szerzetes és édesanyja, Böjte Julianna – ötszázezredikként – ünnepélyes keretek között letette a magyar állampolgársági esküt. Ezzel mind Böjte Csaba, mind a magyar állam megszentelte december 5-ét.

Eddig kilencven országból több mint 540 ezren nyújtották be az egyszerűsített honosítási kérelmet. Európából már csaknem félmillióan, Észak-Amerikából több mint kétezren, Dél-Amerikából közel négyszázan, Ausztráliából ötszázan, Ázsiából mintegy kétezren kérelmezték a kedvezményes honosítást.

A magyar miniszterelnök Magyarország számára megtiszteltetésnek nevezte, hogy ötszázezredik magyar állampolgárként köszönthette Böjte Csaba ferences szerzetest és ötszázezer-egyedikként édesanyját. Ez a mai nap, szimbólikus nap , mert a 2004. december 5-ei “nemzetárulás szégyenét hivatott jóvátenni”.

ReklámTas J Nadas, Esq
YouTube player

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.