2017. május 22-én, hétfőn este tartották a Clevelandi Magyar Iskolánál az évzáró ünnepséget, ahol jelen voltak nem csak a diákok és a tanárok, hanem a szülők, nagyszülők és rokonok is..

A program előbb Szentkirályi Csia Judit igazgatónő köszöntőjével, majd  Ft. Mezei András atya nyitóimájával kezdődött, majd az óvodások adtak elő egy közös műsort, amelyben gyerekjátékokat mutattak be.

Az idei évben az évzáró ünnepséget egy kerek év bemutatására alapozták a magyar néphagyományok mentén. Így a különböző osztályok megelevenítették a magyar népszokásokat a farsangtól, a húsvéthétfői locsoláson át,a  májusfaállítás felelevenítését követőena  Luca napi szokások eljátszásáig. A lelkes diákok fantasztikus műsorral ajándékozták meg a jelenlévőket. Egy-egy produkció között pedig az idei szavalóverseny első díjazottjai mondták el szavalataikat.

A produkciók után egy közös szereplés következett, ahol a diákok és tanárok közösen énekelték el Gyulai István: Örökségünk című dalát, ami a világon élő magyarokról és magyarokhoz szól, miközben a háttérben az Örökségünk mozgalom közösségi klippjét vetítették le.

Ezt követte a tanároknak való köszönetnyílvánítás, majd az igazgatónő háláját fejezte ki a szülőknek, hogy vállalták hétről-hétre, hogy fáradtságot nem tekintve, magyar nyelvet és kultúrát tanítani vitték a gyermekeiket, illetve a gyermekek kitartását is méltatta az iskola vezetője. Majd egy záró áldásban részesítette a közel ötven diákot, az őket tanító tanárokat  és a jelenlévőket Nt. Tamásy Éva evangélikus lelkésznő. Ezt követően minden diák megkapta a tanárától az idei évre járó bizonyítványát.

Az ünnepi évzáróról egy rövid interjút is készítettünk az iskola igazgatónőjével:

Beszámoló a Clevelandi Magyar Iskoláról

Május 22-én, hétfőn este tartották a Clevelandi Magyar Iskolánál az évzáró ünnepséget, egy rövid interjút is készítettünk az iskola igazgatónőjével, Szentkirályi Judittal

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Saturday, May 27, 2017

 

 

 

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.