Múlt szombaton, azaz 2017. február 11-én délután a Clevelandi Magyar Múzeumban bemutatták Falk A. Viktor “Of Fire, Iron and Blood” angol nyelvű könyvét melynek tematikája az I. és II. világháború magyar királyi seregének helyzete, illetve a Don kanyarnál való magyar csapatok harcosainak sorsáról szól. Falk A. Viktor a történelmi kutatásaiért és az újonnan megjelent könyvéért a Magyar Kongresszus alkalmával részesült az Árpád Akadémia kitüntetésében. A kutatásainak eredményeit, a harcosoktól gyűjtött történeteit osztotta meg előbb papírra vetve, illetve a könyvbemutató alkalmával szóban is azokkal, akik szombaton részt vettek a könyvbemutatón, melyet egybekötöttek egy előadással.

Az előadást, illetve egyben könyvbemutatót dr. Szemerkényi Réka, Magyarország washingtoni nagykövete is megtisztelte jelenlétével.

Az előadás során érdekes keretekbe foglaltan, rengeteg illusztrációval ellátva – melyek térképeket, harcosokat és számadatokat is tartalmazott – osztott meg tényeket, történeteket a szerző a hallgatósággal.

Az előadás során a könyvében is jelen lévő három fő pillérre, részre építette fel gondolatait a szerző: előbb röviden érintette az I. világháborúval kapcsolatos tudnivalókat, majd áttért a II. világháború időszakára és végül a magyar hadsereg Don vidékén ért veszteségeire.

Nagy érdeklődés övezte a könyvbemutatót, melyet az is bizonyít, hogy nagyon sok kérdés és hozzászólás is érkezett az előadóhoz.

Az alkalom végén további kérdéseket lehetett feltenni a szerzőnek, illetve a könyveket is szívesen dedikálta, majd frissítők és apró sütemények fogyasztása közben további kérdések és hozzászólások megvitatására volt alkalom.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.