Gattó Györgyi soprán operaénekesnő Clevelandben lépett fel

Múlt pénteken, április 21-én a clevelandi magyar zenekedvelő közönség viszont láthatta és üdvözözölhette Gattó Györgyit, ugyanakkor élvezhette a kiváló szoprán ének művész másfél órás előadását.

A művésznő itt, Clevelandben nőtt fel és a magyar társadalom aktív és értékes tagja volt. Édesanyja Dr. Gyékényesi-Katalin a John Carroll egyetemen  professzorasszonyként tevékenykedik.

A művész sikeres karriert futott be művészi pályáján.  A Cayman szigeten, ahová férjével költözött, a legelismertebb  ének művészként ismerték őt el.  Nagyon gyakran kap meghívást, hogy tartson önálló dalesteket Mexikóban is. Ennek következménye, hogy az itteni fellépését is a már jól bevált mexikói zenész munkatársai kísérték.

A darabok választása széles körben kielégítette az igényeket, de mindenek felett bizonyította Gattó Györgyi kimagasló tehetségét. Erős, tiszta, kiművelt bársonyos hanggal adta elő a külömbözé stílusú énekdarabokat.

Opera, operett, mexikói műdalok, illetve előadásában minden zsánerhez kitűnően alkalmazkodott a művésznő.  A hangminősége teljesen megfelelt a darabok hangulatfestésének és követelményeinek.

Nekünk, magyaroknak még három magyar darabbal is kedveskedett. Egy Lehár, egy Kálmán operett-áriát adott elő magyarul és két magyar népdalt  Bartók Béla gyűjteményéből.

Nagy művészi élményt nyújtott a koncert az érdeklődő közönségnek.

Remélem, hogy máskor is lesz alkalmunk csodálni és büszkeséggel hallgatni Gattó Györgyi művészi előadásmódját és csodálatos hangját! Arra biztatom a tisztelt hallgatóságunkat, hogy minél többen jelenjünk meg az ehhez hasonló alkalmakon.

Dömötörffy Zsolt

Comments are closed.