Magyarország clevelandi konzulátusa elismerő oklevéllel tüntette ki Dr. Szentkirályi Endrét, az Egyesült Magyarok Egyletének leköszönő elnökét hatéves aktív és hűséges szolgálatáért. A kitüntetés szimbóluma annak a kimagasló tevékenységnek, amellyel Endre hozzájárult a diaszpóra magyar értékeinek megőrzéséhez. Cserkészparancsnokként úgy szintén erkölcsös és a magyar hagyományokat szerető fiatalokat nevelt. Nem kevésbé dicséretes és értékelendő azon tudományos és szociológiai munkássága, amelyek nyomtatásban megjelentek, és kutathatóvá teszik a clevelandi magyarság sorsát.

YouTube player

Úgy gondolom, ha valakit értékelünk és a munkáját megbecsüljük, őket tiszteljük – akkor azt a személyt, szervezetet, csoportot elismerésben kell részesítenünk (…) Ebben a mai világban a legtöbbször azt lehet látni és tapasztalni, hogy az embereket és a munkájukat egyre kevésbé értékelik. Ebben szeretnék példát mutatni: ha valaki jó munkát végez, ha valaki a közösség érdekében tesz bármit is, azt igen is ismerjük el, az legyen nyilvános. Ezt szeretném tovább tenni. Nem csak úgy, mint tiszteletbeli konzul Cleveland városában, de úgyis, mint lelkipásztor, püspök vagy a clevelandi magyarság egyik vezető tagja – fogalmazott Ft. Dr. Krasznai Csaba az interjúban, aki a 2022-es kinevezése több ízben állított ki hasonló elismerő oklevelet.

Magyarország ohiói tiszteletbeli konzulja megragadta az alkalmat, hogy felhívja a közönség figyelmét az április 18-19.-re kitűzött clevelandi konzuli napokra. A Chicagói Főkonzulátus munkatársai ezúttal Clevelandban, az Első Magyar Református Templomban állnak rendelkezésre (14530 Alexander Road, Walton Hills, OH 44146) Az ügyintézéshez előzetes időpont foglalása kötelező! Intézhető ügytípusok: útlevél, személyazonosító igazolvány, lakcím, ügyfélkapu, anyakönyvezés stb. A jelentkezéseket a konzulátus munkatársai ezen a címen várják: consulate.chi@mfa.gov.hu

Kérjük Önöket, hogy a szükséges dokumentumokról, időpontokról és további részletekről itt tájékozódjon: https://www.facebook.com/photo?fbid=818829790284267&set=a.305826228251295

ReklámTas J Nadas, Esq

 

Dorgay Zsófia

Ha tetszett ez a riport, esemény összefoglaló, kérjük, támogassa a Bocskai Rádiót működtető Magyar Média Alapítványt. Számítunk az önök nagylelkűségére! Évi 52 dollár, azaz heti 1 dollár sokat jelent a külhoni magyar média működésében!

Támogatom!

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.