A Bocskai Rádió 2020. március 22-től kezdődően, a koronavírus-járvány előidézte nemvárt, megváltozott életkörülményei miatt, ezentúl nem a John Carroll Egyetem stúdiójából, hanem otthon felállított házi stúdióból közvetít. Skype beszélgetésekkel, internetes kapcsolaton keresztül vesszük fel és rögzítjük az igehirdetéseket, interjúkat, sőt kollégáink is így vezetik fel műsoraikat.  Mindent megteszünk azért, hogy a három órát tartalmas, aktuális, ugyanakkor szórakoztató tartalommal töltsük meg a jövőben is.

Szabó Éva
Észrevétlenül vált életcélommá igaz-magyar közösségek felkutatása, megismerése, majd bemutatása. Erdélybe születve, életem első tizennyolc évét kisebbségi magyarként élve kaptam útravalót a nehéz feladathoz. A nagy székely-magyar vándor, Kőrösi Csoma Sándor fogta a kezem ezen az úton, hiszen neve mindegyre figyelmeztetésül bukkant fel életemben. Az elmúlt tizenegy évem a szórványmagyarságban, illetve diaszpórában élő magyar közösségek segítésével, hétköznapjainak, hitéletének bemutatásával telt. Tettem ezt televíziós szerkesztő-műsorvezetőként és ezt szándékozom folytatni a clevelandi Bocskai Rádiónál is a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasaként.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.