Aki még nem látta és meg szeretné nézni Pigniczky Réka három, a külföldi magyarsággal és a kettős identitásról szóló filmjeit, vagy talán már látta és úgy gondolja, hogy tökéletes karácsonyi ajándék lenne másnak, most újra rendelhető mindhárom film, akciós áron.

Egy film : $20.00, mind a három film együtt : $50.00.

Póstaköltség minden esetben $5.00.

Kérjük ezen az Email cimen rendeljenek! voros@eecs.berkeley.edu.

 

Hazatérés/Journey Home (2006, 88 perc)

A film egy múltbeli történet szálait bogozza ki, és bemutatja azt az utat, amelyet egy amerikai magyar testvérpár tesz meg, hogy fényt derítsen az eseményekre, amelyek az 1956-os forradalom és szabadságharc alatt és után megváltoztatták édesapjuk életét. A történet úgy indul, hogy a két testvér Magyarországra szállítja édesapja hamvait, akinek halála előtt utolsó kérése azt volt, hogy szülőföldjén temessék el. Azon a szülőföldön, ahova 1956-os menekülése után sosem tért vissza. Ez az utazás azonban váratlan fordulatot vesz, amikor a lányok rájönnek, hogy nem is tudják, hogy pontosan hogyan vett részt édesapjuk a forradalomban. Valahol a legenda és az anekdóta között lebeg. Hátha nem is történt meg.

hazateres

Inkubátor/Inkubator (2010, 82 perc)

Egy film az amerikai-magyar diaszpóráról és a kettős identitásról. A történet egy valószínűtlen, de drámai találkozón keresztül zajlik le, amelyben 40-valahány éves amerikai-magyarok a kaliforniai Sierra Nevada hegyekben egy magyar rock operát adnak elő. Pontosan ott találkoznak ahol 25 évvel ezelőtt előadták az István a királyt, mint amerikai-magyar cserkészek az 1984-es nyári táborukban. Azon a nyáron még szovjet tankok állomásoztak Magyarországon, és Európa keleti része még a vasfüggöny mögött élt. A kaliforniai cserkészekből sokan még életükben nem voltak “otthon,” ahol szüleik születtek.

inkubator

Megmaradni/Heritage (2012, 65 perc)

Egy film az 1956-os amerikai-magyarokról és a küldetéstudatról. A magyar iskolától a magyar cserkészetig, a néptáncon, valláson és a sporton keresztül adták át gyerekeiknek a magyarságot, a nyelvet, a kultúrát. Részben ők alapították és nagyrészt ők tartották fenn az amerikai-magyar ‘inkubátort.’ A Megmaradni c. filmben a velük készült történelmi interjúsorozat látható, eddig nem közölt archív filmfelvételekkel, fotókkal.

megmaradni

további információ a filmekről: www.56films.com

Avatar
2012 nyarától technikai segítője a Bocskai Rádiónak, ahol 2013 márciusától adminisztratív és technikai vezetője is. Felállította és üzemelteti a Bocskai Rádió honlapját, ami jelenleg a leglátogatottabb a clevelandi magyar honlapok közül. A rádió hallgatóinak hetente internetes hírlevelet küld ki aktuális hírekkel és információkkal.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.