A kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Református Tanárképző és Zeneművészeti Karának dékán asszonyával Dr. Lukács Olgával a kar tanárainak és diákjainak arról a fantasztikus kezdeményezéséről beszélgetünk, amely KarantÖrténetek néven indult el, neves teológusok, pszichológusok, családterapeuták, lelkészek bevonásával. Célja pedig olyan témák körüljárása, amely a jelenlegi karanténos helyzetben bárkit foglalkoztat, bárkivel megtörténhet.

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

Észrevétlenül vált életcélommá igaz-magyar közösségek felkutatása, megismerése, majd bemutatása. Erdélybe születve, életem első tizennyolc évét kisebbségi magyarként élve kaptam útravalót a nehéz feladathoz. A nagy székely-magyar vándor, Kőrösi Csoma Sándor fogta a kezem ezen az úton, hiszen neve mindegyre figyelmeztetésül bukkant fel életemben. Az elmúlt tizenegy évem a szórványmagyarságban, illetve diaszpórában élő magyar közösségek segítésével, hétköznapjainak, hitéletének bemutatásával telt. Tettem ezt televíziós szerkesztő-műsorvezetőként és ezt szándékozom folytatni a clevelandi Bocskai Rádiónál is a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasaként.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.