Bizonyára sokan tudják,  hogy idén hazaköltözünk. Terveink szerint 2013. május 19-i adásban köszöntünk volna el azoktól akik, éveken át minden vasárnap hallgattak minket, bíztattak és támogattak önként vállalt feladatunkban.

Adásainkban törekedtünk arra, hogy hazafias, nemzeti gondolatokat sugározzunk azok felé, akik akár kényszerből,  esetleg más okból kifolyólag hagyták el hazánkat. Ebben a törekvésünkben segítségünkre volt Szaniszló Ferenc a budapesti ECHO Televízió Világ-Panoráma című műsorának szerkesztője is, akinek évek óta hetente kétszer, ez idáig még cenzúra nélkül sugározza műsorát a budapesti televízió.

Sajnos a nemzetiségi adók között a magyar adónak is otthont adó clevelandi  John Carroll Egyetemre panasz érkezett, mely szerint Szaniszló Ferenc megjegyzéseiben tiszteletlenség, intolerancia hangzik el bizonyos etnikai csoportokkal és szektákkal  szemben és ez sértő számukra. Ez azért furcsa, mert mi ilyen jellegű bírálatot nem kaptunk a hallgatóktól, sőt ha nem került adásba Szaniszló Ferenc műsora,  hívtak telefonon, hogy miért nem, tehát mondhatjuk, hogy rendkívül népszerű volt hallgatóink körében.

Érthetetlen számunkra, hogy valaki, valakik panasza miatt, előzetes figyelmeztetés nélkül letiltották adásunkat,  mely közel 30 éve folyamatosan sugároz minden vasárnap, sőt   lehetőséget sem adtak arra, hogy megbeszéljük a problémát és esetleg az egyetem kérésére változtassunk a műsorunk szerkezetén. Kitiltottak bennünket nemcsak a stúdió, hanem az egyetem területéről is.

A napokban érkezett a jó hír, hogy a Magyarok Világszövetsége Szaniszló Ferencet a Magyar Nemzetért érdemérem ezüst fokozatával tüntette ki, mely kitüntetés együtt jár azzal a joggal, hogy emlékfát ültetnek tiszteletére az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. Sokan tudják, hogy Berta Laci bácsinak a Bocskai rádió alapítójának 2007-ben személyes jelenlétünkkel ültettünk ugyanott egy emlékfát, ami azóta már terebélyes fává cseperedett. Azon leszünk, hogy Szaniszló Ferenc tiszteletére ültetett fa Laci bácsi fája közelében legyen, hirdetve a clevelandi  Bocskai rádió 30 éves múltját, szerkesztőinek hazafias,  nemzeti érzelmét és  ez idáig megbonthatatlan barátságát.

Kedves Bocskai Rádió Hallgatók!

Több mint tíz éve tartó ellenérték nélküli, önzetlen szolgálatunk után sajnos nincs lehetőségünk itt az Amerika Egyesült Államokban a rádió hullámain keresztül elbúcsúzni a világ sok táján élő  hallgatóinktól, pedig  már hónapok óta készülünk arra, hogy sok kedves hallgatónknak személyre szabott “szívküldi”-vel kedveskedjünk. Nekik ezúton tudunk csak köszönetet mondani kedves telefonhívásaikért, biztatásukért, munkánk iránti elismeréséért.

A clevelandi hallgatóinkat, akik szerették műsorunkat és most támadásaink ellenére is kiállnak mellettünk,  ezúton értesítjük, hogy egy búcsúest keretében szeretnénk lehetőséget adni arra, hogy elköszönjük barátainktól, ismerőseinktől és hallgatóinktól.

A rendezvény 2013. május 18-án szombat este 18 órakor lesz

a Hungarian Business Clubban /15805 Libby Road, Maple Heights, OH 44137/

A vacsoráról Rózsahegyi Ida gondoskodik.

Meghívott vendég: Berta Erika, Molnár Zsolt és Csibi Lóránd

Asztalfoglalás május 14-ig lehetséges.  A vacsorajegy:  $ 25

 

A csekket kérjük “Hungarian Business Club” névre kiállítani és a következő címre eljuttatni

szíveskedjenek:  Hungarian Business Club, 15805 Libby Road, Maple Heights, OH 44137

A megjegyzés rovatba “Búcsúest” megjelölés kerüljön.

Velünk az Isten !

 Kádár Dániel a Bocskai Rádió adásvezetője és Záveczki Mária műsorszerkesztő

***

Megtettük, amit meg kellett tennünk, – dacára a személyes következményeknek, dacára az

akadályoknak és kényszerítő erőknek  -,  és éppen ez az alapja minden erkölcsi diadalnak !

John F. Kennedy