Dacian Cioloș miniszterelnök-jelöltnek nem sikerült helyreállítania azt a minimális bizalmat, ami lehetővé tette volna a PNL-USR-RMDSZ koalíció újraalakítását – írta ki Kelemen Hunor a Facebookra, miután Florin Cîțu bejelentette, hogy a PNL nem hajlandó támogatni Dacian Cioloșt a kormányalakításban.

Kelemen szerint innentől Cioloșnak három lehetősége maradt: vagy visszaadja a megbízatást az államelnöknek, vagy a kormánybuktatáshoz összehozott PSD-USR-AUR szövetséggel alakít kormányt, vagy pedig egyszínű USR kormányhoz kéri a parlament támogatását.

„Az RMDSZ továbbra is azon az állásponton van, hogy a hatalmi technikai taktikázások helyett a társadalom valós problémáira figyelve mielőbb

Társadalmi célú reklám:


egy olyan kormány beiktatására van szükség, amely rövidtávon kizárólag a járványügyi problémákra, az energiaárak okozta gondok orvoslására és a jövő évi költségvetés elkészítésére koncentrál”

– írja az RMDSZ-elnök.

“A politika számunkra mindenekelőtt szolgálat, a közjó keresése és képviselete, az emberek életének biztonságossá tétele és az életfeltételek javítása. Ezeket az elveket követve képviseljük a kormányzati munkánkkal a romániai magyar közösséget és minden romániai polgárt, amíg lehetőségünk van rá” – írja nyilatkozatát.

(Transindex / közlemény)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.