DSC_7876

Kiss Eszter a budapesti Katona József színház színésznője harmadszorra járt a Lake Hope-i Itt-Ott találkozón. Elmondása szerint a négy előadására már Budapestről felkészülve érkezett, ugyanis a művészestek témái már adva voltak. Egyikben dr. Kozmutza Flóra gyógypedagógus, pszichológus életéről tartott előadást, amelyben többek közt az is  kiderült, hogy ez a híres gyógypedagógus nő három nagyon ismert írónknak volt a múzsája. Egyiküknek pedig a felesége is volt. Ez volt  Illyés Gyula.

Egy másik színházi előadásában pedig híres magyar írónk, József Attila szerelmes verseiről tartott egy nagyon tanulságos és aprólékosan összerakott informatív előadást.

Az interjúban, amelyet Molnár Zsolt készített vele, arra kérdésre, hogy miért jön vissza egy színésznő többszörösen is egy ilyen rendezvényre, ahol nincsenek több százan, az évek alatt barátsággá alakult kapcsolatok szorosságát és azoknak a fenntartását jelölte meg. De a szeretetre méltó, igazán befogadó közönség is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy bármikor kérik ő szívesen tesz eleget a megkeresésnek.

A legvégén azokkal a gondolatokkal zárta a mondanivalóját, amelyekben mindenkit arra biztat, hogy olvassanak minél többet, természetesen drága, szép anyanyelvünkön, magyarul és ha lehet akkor minden nap. Ha csak fél órát is de olvassunk.

A teljes interjút az alábbi linken lehet meghallgatni.

DSC_7878

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.