Az alábbi értesítést Mezei András atyától kaptuk, úgy gondoltuk hogy önök is tudjanak róla.

SzentImreTabla2

Az idei Székely Pikniken találkoztam Adorjáni Gergely erdélyi fafaragó mesterrel, aki többek között a hirami székelykaput is faragta.

Rövid beszélgetésünk során jött a hirtelen ötlet, hogy milyen jó lenne nekünk is a Szent Imre templom elé valamilyen szép magyaros faragott tábla.

Többször tapasztaltam, hogy járókelők nézegették templomunkat és rákérdeztek, hogy milyen templom. Mindig szívesen válaszoltam a kérdésre, vagy a gondnokunk Peller Viktor is, mivel gyakran tesz-vesz a templom körül.

Furcsa lenne, amikor elérkezünk egy településhez nem lenne helységnévtábla.

Fontos minden intézmény, műemlék vagy bármely közösség célját szólgáló létesítmény, hogy rendelkezzék tájékoztató táblával.

Valahogy így éreztem templomunk esetében is. Igaz a piac felőli oldalon van egy tájékoztató, de valahogy mégsem volt teljes.

Múlt vasárnap. amikor a templomba érkezők meglátták, mindenkinek nagyon tetszett.

Ezt látván a fafaragó mester nyugodtan utazott vissza hétfőn Erdélybe, mert látta, hogy örömet okozott munkájával mindenkinek.

Ezt az örömet akarjuk kicsit megünnepelni egy táblaavató ünnepséggel, amely szeptember 11-én, vasárnap lesz a szentmise után.  Azt követően egy szerény agapéra várunk mindenkit nagy szeretettel.

András atya

SzentImreTabla

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.