Az ENSZ közgyűlése szerint 1991 óta minden október elseje az idősek világnapja.

Október 2-án, a Clevelandi Magyar Bethánia Baptista Gyülekezet is megemlékezett az Istentisztelet keretében a közössége idősebb tagjairól. A Bocskai Rádió KCSP-s ösztöndíjasaként részt vehettem ezen az eseményen, amelyet egy agapé fogadás is követett.

Deák Zsolt, a gyülekezet lelkipásztora az ünnepi Istentisztelet alkalmával a tízparancsolatból vett igékkel /2 Mózes 20/ szólt az egybegyűltekhez. 6. parancsolat lett kiemelve: 12. Tiszteld apádat és anyádat, hogy hosszú ideig élhess azon a földön, amelyet Istened, az ÚR ad neked!” Ez a parancsolat tanítása ma is érvényes a szülőkhoz való viszonyulásunkban.

Az Istentisztelet után egy szeretetvendégségre invitálták a résztvevőket, ahol jó beszélgetések alakultak, majd az ebéd megáldása után mindenki kedvére falatozott. Jó volt látni és megtapasztalni, hogy milyen kedves és vendégszerető ez a magyar közösség is.

ReklámGolden Anniversary Tas J Nadas, Esq

Minden kedves olvasónknak hosszú és egészséges életet kívánunk egész szerkesztőségünk nevében az  idősek világnapja alkalmából.

Erdélyi Áron

A szerző rádiónk Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasa.

Ha tetszett ez a riport, esemény összefoglaló, kérjük, támogassa a Bocskai Rádiót működtető Magyar Média Alapítványt. Számítunk az önök nagylelkűségére! Évi 52 dollár, azaz heti 1 dollár sokat jelent a külhoni magyar média működésében!

Támogatom!

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.