A Semmelweis Egyetem Városmajori Klinikájára látogatott Karikó Katalin szerdán – számolt be a találkozóról Merkely Béla professzor Facebook-oldalán.

„Az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztésében főszerepet játszó biokémikus tudós kolléganőt a délelőtt folyamán körbevezettük Klinikánkon” – számolt be a látogatásról Merkely Béla professzor.

A beszámoló tanúsága szerint a két professzor számos érdekes témát érintett, „elsődlegesen természetesen az új típusú koronavírus-járvány legyőzéséhez nélkülözhetetlen vakcinákról, a hírvivő RNS-molekuláról és annak jövőbeni egyéb terápiás lehetőségeiről” beszélgettek.

Mivel Karikó Katalin szívgyógyászattal is foglalkozott korábban, ezért közös tudományos együttműködést terveznek munkacsoportjával.

„Persze, itt is az mRNS lesz a kulcsszó” – tette hozzá.

A délelőtt folyamán a kutatónő megtekintett egy, a professzor által végzett szívműtétet és részt vett a 4 egyetem klinikai járványelemző munkacsoport mai ülésén is.Végül Semmelweis Ignác 200. születésnapja alkalmából készített ezüst emlékérmet ajándékozott számára a Semmelweis Egyetem rektora „a pandémia elleni harcban való kimagasló tudományos teljesítményéért”.

„Kedves Katalin, köszönjük, hogy meglátogattál minket, bármikor szívesen látunk! Örülünk, hogy a jövőben együtt dolgozhatunk!” – zárta posztját Merkely Béla.

(Mandiner)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.