Orbán Viktor miniszterelnök a köztelevíziónak adott interjúban a koronavírus-járvány berobbanása kapcsán elmondta: minden reggel megnézi a számokat.

Azt kell mondanom, lesz ez a szám még magasabb. A halálozások számából kell kiindulni, sikerülhet alacsonyabban tartani.

Más az őszi haditerv, most már kiismertük az ellenséget, a magyar egészségügyi rendszer bírta a nyomást, könnyebb a helyzetünk. Nyáron levezényeltünk egy nemzeti konzultációt, tudjuk, mit szeretnének az emberek. Magyarországnak működnie kell, ne engedjük, hogy a vírus megbénítsa az országot

– mondta a kormányfő.

Tas J Nadas, Esq

A virológusok is látják – mondta a kormányfő –, hogy olyan tanácsokat kell adni, amelyek nem állítják le az országot. Kiemelte:

be kell tartani a korábban meghozott biztonsági szabályokat, ilyen a maszk viselése, valamint hogy betegen senki ne menjen közösségbe.

– Tisztelettel kérjük az embereket, hogy tartsák be a szabályokat – mondta Orbán Viktor. Ellenkező esetben – tette hozzá – szankciókat kell bevezetni. A szülők például azt szeretnék, hogy működjön az iskola. Ha baj van, az osztályokat kell izolálni. Tavasszal más volt a helyzet, nem tudtuk, hogy milyen károkat okoz a vírus, külföldön tömegsírokba temették az embereket. Magyarország jól vette az akadályt – indokolt a miniszterelnök.

– Óvnék mindenkit, hogy gyorstalpalón virológussá képezze át magát

– fogalmazott a miniszterelnök. Mint mondta, a járványügyi szakemberek véleménye alapján alakítják a döntéseiket. Most az az irány, hogy az országnak működnie kell.

Arra kell készülni, hogy a fertőzések száma magasabb lesz, külföldön is emelkedik a fertőzöttek száma, megvédjük az idősek életét, de mellette a gazdaságot is megvédjük.

Orbán Viktor kiemelte: a krónikus betegeket és az időseket kell megóvni. – Olyan kérdések vannak az asztalon – hangsúlyozta –, hogy bezárjuk-e az idősotthonok látogatását, hőmérőzzük-e a gyermekeket az iskolákban. Ezekről már döntöttünk, tavasszal több tízezer idős ember életét mentettünk meg, most sem lesz másképp – jelentette ki a kormányfő.

A kórházakban több mint tízezer szabad ágy áll rendelkezésre, valamint megfelelő számú lélegeztetőgép is van, így minden magyar ember egészségének megvédésére képesek vagyunk.

A legfontosabb a munkahelyek megvédése, sőt új munkahelyek létrehozása a cél. Egy helyen van komoly baj, ez pedig a budapesti turizmus

– mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor szavai szerint a családok életszínvonalára figyelni kell.

A kormányfő bejelentette:

Novák Katalin államtitkár hatáskörét meg kell növelni, miniszterként folytatja október 1-jétől.

Budapesten új üzleti modell kell, a fővárosnak 100 milliárd forint tartaléka van, itt az ideje, hogy ezt bevessük – üzente az interjú során burkolt célzással Karácsony Gergely főpolgármesternek a kormányfő.

– Nagy állam, nagy arc, a németek valamiért azt gondolják, ők mindent jobban tudnak – reagált a külföldről érkező kritikákra Orbán Viktor. – A hosszú távú ügyekkel foglalkozunk a válságkezelés mellett, a németek idegen kultúrából érkezett emberekkel akarnak együtt élni. Mi nem akarunk nyitott társadalmat, keresztény kultúrájú civilizációban akarunk élni – jelentette ki a kormányfő.

(Magyar Nemzet)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.