Ezek a Törökök nem mások mint a Vajdaságból hozzánk érkezett Török testvérek. Kedden este ők hárman, nevezetesen Török Tilla, Török Flóra és Török-Dancsó Ádám a Szent Imre római katolikus templom dísztermében a magyar népdalt népszerűsítő koncert előadást tartottak körülbelül kétszáz kíváncsi Cleveland előtt.

DSC_4384

Hétköznaphoz képest a létszám jelentős, az egyik oka ennek Ádám nyolc hónapos városunkban való elképesztő mennyiségű tevékenységének eredménye. A másik ok az a clevelandiek szűnni nem akaró ragaszkodása a magyar népdalhoz, amikor csak tehetik megragadnak minden alkalmat, hogy újra és újra feltöltődjenek ennek a fajta zenének az erejével. Ehhez most Ádám mellett a színpadon két nagyon tehetséges nővérének nagyszerű hangja és hangszereik csodálatos ereje járult hozzá. “Erejét” mondok, mert a nagy-múltú magyar táltos-sámándob erőteljes hangja közt a két hegedű és az esőbot elnevezésű hangszer mellett még más érdekes nevű és szokatlan hangzású hangszerek is megszólaltak. Mindezeket felülmúlta a két lány tiszta, csengő hangja amelynek hatására nem sokat kellett kérlelni a tisztelt közönséget, hogy együtt énekeljenek a művészekkel.

A nyolcadik állomás volt Cleveland ebben az észak-amerikai turnéjukban, amelyen Ádám búcsúzása és másnap a búcsúztatása is megtörtént, annak fényében, hogy csupán 3 napra tér vissza hazautazása előtt.

Közérdekű hirdetés

A következő öt helyszín Toledo, Detroit, Chicago, Columbus és New York, mindenhol a magyar közösség  megismerheti kivételes tehetségüket és nagyszerű emberi tulajdonságaikat.

A szerda esti meglepetés búcsúesten több clevelandi magyar egyesület vezetője méltatta Ádám nyolc hónapos munkáját, kiemelve nagyszerű személyiségét és fáradhatatlan odaadását a magyar értékek megőrzésében és továbbadásában.

Megtiszteltek azzal, hogy igaz öreg este volt már de szívesen meséltek a rádiónak magukról, a mostani turnéról és természetesen a jövőbeli terveikről is.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.