Megyimóri Marikával, az Egyesült Magyar Egyletek alelnökével készített élő interjút Csibi Lóránd a szervezetek programjairól, amikkel az idén 60 éve zajlott 1956-os magyar szabadságharc előtt kívánnak tisztelegni.20160925_152854

Marika tudósításából megtudhattuk, hogy a megemlékező rendezvénysorozat már október 7-én kezdetét veszi, amikor az “Életre ítélve” című dokumentumfilm kerül vetítésre, aminek ez lesz a premierje is. De a további programokról és azok helyszíneiről is értesülhettünk: A beszélgetésből kiderül, hogy a programsorozat része egy fotókiállítás is, ami a John Carroll egyetemen lesz meglátogatható, de megtudhattuk azt is, hogy egy kiemelkedő fogadásra is sor kerül október 20-án a clevelandi városházán, ahol jeles személyiségek szólalnak majd fel.

Végül, de nem utolsó sorban a forradalom emléknapjára és arra a hétvégére tervezett eseményekről és a rendezvénysorozat csúcspontjáról  is információkat kaphattunk. Október 23-án előbb megemlékező szentmisére és istentiszteletre kerül sor a templomokban, majd a Mindszenty plázánál lesz egy megemlékezés az ‘56-os emlékműnél. Ezt pedig a Cleveland Women’s Orchestra koncertje követi a Szent Imre templomban, amelyre du. 4 órától kerül sor. Minden más rendezvény ingyenes, a koncertre a belépés $10, amelyre jegyeket elővételben többek közt az EME honlapján és a templomoknál lehet vásárolni.

A teljes interjút, melyben a helyszínekről és időpontokról bővebb információt kaphatnak az alábbi linkre kattintva hallgathatják meg:

20160925_152801

Forrás: Pethő Krisztina / korosiprogram.hu

events-flyer-front-9-25-16

flyer-for-concert-updated

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.