A menekültügyi paktum tovább akarja tágítani azt az emberi jogi fundamentalista jogértelmezést, miszerint a menedékjog egy globális szociális ellátáshoz való jog – állapította meg Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója. Tóth Norbert, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense pedig kiemelte: azzal, hogy az ENSZ az egyezménytervezetbe beemelte a filantróp szervezeteket, a Soros-hálózatot hozza helyzetbe.

– A korábbi, 2016-os New York-i nyilatkozatra támaszkodó ENSZ-paktumok továbbra is egyoldalúan pozitív folyamatként tekintenek a tömeges migrációra, ezért alapvetően nem annak feltartóztatását, hanem gyorsítását és mederbe terelését célozzák – állapította meg lapunk kérdésére az Alapjogokért Központ igazgatója.

Szánthó Miklós elmondta: a menekültügyi egyezmény egyfelől tovább akarja tágítani azt az emberi jogi fundamentalista jogértelmezést, miszerint a menedékjog egy globális szociális ellátáshoz való jog, melyet a célországoknak kell biztosítaniuk.

– Egyenesen úgy fogalmaznak, hogy a kérelmezők befogadása az „emberiség érdekében áll”, és a visszaküldés-visszatérés ügyét önkéntes alapra helyezné – emelte ki az elemző. – A jelenséget továbbra is a „jólét, az innováció és a fenntartható fejlődés forrásának” nevezik, figyelmet sem fordítva a tömeges illegális migráció által okozott társadalmi zavarokra. És ahogy az Európai Bizottság, úgy az ENSZ is a migráció legalizálásában látja a demográfiai és a munkaerőpiaci problémákra a megoldást – mutatott rá az Alapjogokért Központ igazgatója.

– Bár a határok légiesítésének tervét átkeresztelték „koordinált határmenedzsmentre”, az továbbra is arról szól, hogy a migránsok, tekintet nélkül státuszukra, „emberi jogaiknak megfelelő” elbánásban részesüljenek. Azaz engedjék be őket akkor is, ha illegálisan érkeztek – jelezte a szakértő.

A tervek a totális „egyenlőségelvűsdit” magáénak valló nyílt társadalom eszméjének talaján állnak, létrehozva egy olyan keretrendszert, mely ma még „puha ajánlásnak”, holnap viszont kőkemény „nemzetközi jogi szabálynak” számít majd.

Hasonló véleményt fogalmazott meg tegnap Tóth Norbert, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense is, aki tegnap a Kossuth rádió 180 perc című műsorában arra hívta fel a figyelmet: a dokumentum tartalmazza azt is, hogy a filantróp alapítványokat be kell vonni a migráció állami kezelésébe. – Épp csak azt nem írták bele, hogy Soros-alapítvány – fűzte hozzá, kiemelve azt, látszik, hogy ezeknek a szervezeteknek milyen lobbiereje van az ENSZ-ben.

Forrás: magyaridok.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.