A képviselőházi többség megszerzése az amerikai republikánusok számára rendkívül fontos lépés lehet abban, hogy kiköveteljék a politikai irányváltást, és megállítsák a Joe Biden demokrata elnök vezette adminisztráció költségvetési költekezését, azt, hogy még több terhet rakjon a jövő amerikai generációira – jelentette ki a múlt héten tartott amerikai félidős választásokat értékelve Mike Pence korábbi alelnök helyi idő szerint hétfőn egy televíziós interjúban.

A győzelem az győzelem

– fogalmazott Donald Trump elnök egykori alelnöke a FoxNews hírcsatornának. Megjegyezte ugyanakkor, hogy személyesen nagyobb mértékű republikánus sikerre számított.

A Trump mellett töltött, 2017 és 2021 közötti alelnöki időszakát Pence egy különleges lehetőségként értékelte, amelynek köszönhetően azokat a konzervatív elveket, “amelyekről egész életében beszélt, (…) átültethette a gyakorlatba”. Különösen igaz volt ez az adminisztráció első két évére, a kongresszusi többséggel – emelte ki.

Tas J Nadas, Esq

Barátságban váltak el Trumppal

Donald Trumphoz fűződő viszonyát közeli munkakapcsolatként, egy „nagyon sikeres kapcsolatként” jellemezte, „különleges barátságként”, amely azonban „nyilvánvalóan nem végződött jól”. Ahogy fogalmazott, “mindig hitt abban, hogy kötelességét teljesítette azon a tragikus napon”, az alapján cselekedett, amit az alkotmány és az ország törvényei diktáltak. A 2021. január 6-i eseményekre utalva elmondta, hogy azt követően az elnökkel hosszan átbeszélték a történteket, s barátságosan váltak el, annak ellenére is, hogy nem értettek egyet. A barátságos elválást pontosan az a szorosra forrt munkakapcsolat tette lehetővé, amely négy év alatt kialakult közöttük, és arra a négy évre mindig nagyon büszke lesz – tette hozzá.

A Donald Trumppal folytatott együttműködés kapcsán azt is elmondta, hogy az egyet nem értés pontjait bizalmasan kezelte, megtartotta magának, és szerinte ez teremtette meg a bizalmat, az említett különleges barátságot közöttük, illetve pontosan ez tette nehézzé, ami a végén történt.

A saját politikai jövőjére vonatkozó kérdésre Mike Pence azt válaszolta, hogy fontolgatja, elindul-e újra közhivatali jelöltségért – ami csak egyetlen hivatal, az elnökjelöltség lehet -, de hozzátette, hogy erről a feleségével közösen hoznak döntést.

Mike Pence életrajzi könyve – So Help Me God (Segíts meg, Istenem!) címmel – a napokban jelenik meg az Egyesült Államokban.

(Pesti Srácok / MTI)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.