A „Kokárda virága” elnevezésű szoborhoz kapcsolódik egy Petőfi Sándor és Szendrey Júlia életét, illetve munkásságát bemutató online felület, valamint egy lakatfal, ahova a parkba látogató szerelmesek helyezhetik el lakatjaikat.

A Szórádi Zsigmond, Magyar Művészetért-díjas szobrászművész által készített, kettős mellszobrot Magyarország Csungkingi Főkonzulátusa szervezésében adták át november 29-én.

A szoboravatáson Szőcs Géza, miniszterelnöki főtanácsadó és Zhang Ling, Kína Népi Politikai Tanácskozó Gyűlésének helyettes elnök asszonya mondtak ünnepi beszédet.

Az alkotás a Külgazdasági és Külügyminisztérium adománya Csungking Város Yuzhong Kerület Önkormányzatának a magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok 70. évfordulója alkalmából. Az évforduló alkalmából tartott 8. Nyugat-kínai Magyar Kulturális Fesztivál: Budapesti Ősz programsorozat keretei között megrendezésre került továbbá a Magyar-Kínai Kajak-Kenu Bajnokság, a Magyar Irodalmi Est, valamint Magyar Filmhét is.

(Demokrata)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.