A Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkárát a Levantine Gathering által szervezett első nemzeti imareggelin díjazták – olvasható a miniszérium sajtóközleményében.

A közel-keleti üldözött keresztények érdekében tett magyar erőfeszítésekért vehetett át elismerést Azbej Tristan államtitkár a libanoni fővárosban, Bejrútban tartott rendezvényen, ahol a helyi politikai és vallási vezetők egyaránt képviseltették magukat. Részt vett többek között Michel Aoun, Libanon elnöke és Gebran Bassil, libanoni külügyminiszter is. A politikus Facebook-posztban mondott köszönetet a rangos elismerésért. “Nagy megtiszteltetés ért, hisz hazám képviseletében vehettem át a Levantine Gathering díját az első nemzeti imareggelin Libanonban. Az elismeréssel az üldözött keresztények érdekében tett magyar erőfeszítéseket díjazták.” – fogalmazott.

Azbej Tristan beszédében úgy fogalmazott: a libanoni keresztények a Földközi-tenger keleti medencéjében fekvő ország pótolhatatlan és erős alkotóelemei, akik jelenlétükkel és hiteles tanúságtételükkel nemcsak hazájukat, hanem

az egész keresztény civilizációt is gazdagítják.

Az imareggelit követően Azbej Tristánt hivatalában fogadta Ghassan Atallah, Libanon belső menekültekért felelős államminisztere, akivel a Libanonból kiinduló migráció megelőzéséről tárgyaltak.
A megbeszélés végeztével Azbej Tristan államtitkár ellátogatott a Keserwan régióbeli Ain Toura faluba, ahol megtekintette a Hungary Helps – Magyarország segít programon keresztül egymillió eurós adománnyal finanszírozott keresztény családi és képzési központban folyó munkálatokat.
Libanoni látogatása zárásaként Azbej Tristan találkozott I. Aram örmény katholikosszal is, akivel a helyi közösség szülőföldön való megmaradását elősegítő projektekről egyeztetett.

(Origo)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.