Robert Fico szlovák kormányfő egy Facebookon közzétett videóban szólt a polgárokhoz, először azóta, hogy Nyitrabányán (Handlová) támadást követtek el ellene.

A miniszterelnök Facebook-oldalán szerda délután tették közzé a 14 perc hosszúságú felvételt, amelynek a Megbocsátok, és figyelmeztetek címet adták. A videót – amelyen Fico egy székben, világos inget viselve ül – angol nyelven is feliratozták – írja a Új Szó.

Május 15-én egy szlovák ellenzéki aktivista megpróbált meggyilkolni politikai nézeteim miatt” – kezdi a videót Fico.

ReklámTas J Nadas, Esq

Nem érzek gyűlöletet a férfi iránt, aki rám lőtt. Megbocsátok neki, hagyom, hogy a saját fejében rendezze, mit és miért tett” – mondta. „Nyilvánvaló, hogy ő csak a politikailag sikertelen és frusztrált ellenzék által kezelhetetlen méreteket öltött gonosz hírnöke volt” – tette hozzá.

A szlovák kormányfő elmondta, mindig is védte a magánéletét, ezért a támadást követően is csak korlátozottan tájékoztatták a nyilvánosságot az egészségi állapotáról. Hozzátette,

a támadás következtében súlyos egészségkárosodást szenvedett, többször meg kellett műteni, és nagy fájdalmakat élt át.

„Kisebb csoda lesz, ha néhány héten belül visszatérnék a munkába” – fűzte hozzá.

Fico nem hiszi, hogy támadója, Juraj C. magányos farkas volt. Emlékeztetett, már a merényletkísérlet előtt is többször figyelmeztetett egy esetleges támadás esélyére.

A szlovák miniszterelnök szerint a sikertelen és frusztrált baloldali ellenzék agresszív politikája is hozzájárult a merénylethez. Arról is beszélt, hogy a nyugati szervezetekben nem fogadják el a békepárti álláspontot, és mindenáron folytatják az ukrajnai háborút.

Robert Fico szerint a merénylet annak a bizonyítéka, hogy a sikertelen szlovák ellenzék milyen kezelhetetlen helyzetet tud előidézni.

A szlovák miniszterelnök szerint a Soros György által pénzelt média megpróbálta jelentéktelenné tenni a merényletet, de azt is hangsúlyozta, hogy a nyugati kormányok szabadjára engedték az ellenzéket, és szabad kezet kaptak, hogy leszámoljanak vele.

„Elutasítottuk, hogy katonai segítséget nyújtsunk Ukrajnának, viszont a humanitárius segítséget megadtuk, és továbbra is a béke pártján állunk a háborúval szemben. A NATO és az Európai Unió vezetői azonban bármiáron továbbra is folytatni akarják a háborút, hogy meggyengítsék Oroszországot. Aki ezzel nem azonosul, azt orosz ügynöknek tartják, és elszigetelik a nemzetközi politikában” – fogalmazott Robert Fico, aki arról is beszélt, hogy nemzetközi szinten megpróbálták megbontani a szlovák és a magyar kormány közötti együttműködést, mert mindkét ország vezetése elutasítja a háborúpárti törekvéseket. Hangsúlyozta, nemzetközi szinten, a nemzetközi szervezetekben nem fogadják el a békepárti álláspontot Ukrajnával kapcsolatban – foglalták össze Robert Fico beszédét az M1 Híradóban.

(Híradó)

Borítókép: Robert Fico szlovák kormányfő egy Facebookon közzétett videóban szólt a polgárokhoz, először azóta, hogy Nyitrabányán (Handlová) támadást követtek el ellene. Fotó: FB / képkocka a videóból

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.