Székely-Mádai Zoltán a  Kőrösi CSoma Sándor Program ösztöndíjasaként a magyar Emberi Jogok Alapítványnál dolgozik New Yorkban. Budapesten multikulturális nevelés és történelem szakos diplomát szerzett az Eötvös Lajos Tudomány Egyetemen. Tavaly egy másik ösztöndíj program révén már dolgozott egy évet  az alapítványnál, s mivel jól sikerült a közös munka, ezért örömmel várták vissza. Az alapítványnál  Zoli  a Magyar Brith Right Program, a Reconnect Hungary program egyik felelőse.

Zoli úgy látja, hogy az USA-ba érkezett KCSP ösztöndíjasok és  fogadószervezeteik egyaránt  lelkesek. Sok fiatal  ösztöndíjas érkezett, ezért a fiatalabb korú amerikai magyarokat ők könnyebben meg tudják szólítani, s ez nagy előny lehet a kapcsolattartásban.

Zoli szerint  ha valakinek több identitása van Amerikában az nem hátrány, hanem előny. A több nemzetiségi hovatartozás  pluszt jelent, amely  erősíti az emberi értékeket. Véleménye szerint Amerikában az a legjobb dolog, hogy ünnepként élheti meg mindenki a magyarságát.

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.