DSC_3285

“Halaszthatatlanul meg kell mutatnunk a Nagyvilágnak, hogy milyen erő rejlik a felvidéki magyar tanítóságban!”Vass Lajos, 1992. IV. 11.

Ez volt a tegnap esti (2014. okt. 24.) nagyszerű előadásnak is az üzenete, amikor este 7 órakor a Nyugat Oldali Református Egyház dísztermében,  a közel 150 clevelandi magyar közönség elé lépett a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Wass Lajos Kórusa. Csillogó szemekkel és álló, szűnni nem akaró tapssal jutalmazták ezt a lélekemelő előadást, amihez még nagyban hozzájárult a Csalló Népi együttes nagyszerű népzenéje és népdalai is, akik velünk együtt utaznak és lépnek színpadra ezen az Észak-amerikai turnén . Utolsó előtti fellépésükhöz mérten ezen az ötven felvidéki magyar művész-pedagóguson egyáltalán nem látszott a fáradtság, látszott, hogy mindannyian szívből-lélekből elkötelezettek e magyarságtudat ápoló, hagyományt megtartó művészeti ágnak, amit zenének hívunk.

 Az előadás után a kórus két karnagya nagyon készségesen vállalta, hogy leül a Bocskai Rádió riporterével és azoknak akik valami oknál fogva nem tudtak eljönni, azoknak röviden bemutassák a kórust és annak fontosságát az anyaországon kívül szakadt szlovákiai magyarok életében.

ReklámGolden Anniversary Tas J Nadas, Esq

Részlet a clevelandi koncertből (a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Wass Lajos Kórusa engedélyével):

Szlovákiai Magyar Pedagógusok Wass Lajos Kórusának a weboldala: tanitokorus.eu és Facebook oldala

További képek a Bocskai Rádió Facebook oldalán találhatók.

1 COMMENT

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.