Kérjük, támogassa a kutatást, amely integrálja a mellrákszűrést és – gyógyítást a rekonstruálással – Puskás Judit magyar professzor vezetésével!

Nicole Galloway, Akron, Ohio
Nicole Galloway, Akron, Ohio


36 éves vagyok, feleség és anya, és kétszeres túlélő. Kettős melleltávolító műtéten estem át 2013 áprilisában, amit 6 hónap kemoterápia követett. Sajnos novemberben egy új műtétet kezdtek tervezni mivel a jobb mell pótlása komplikációkhoz vezetett. Az implantátum, amelyen Puskás doktor és csapata dolgozik nem csak mellrákos betegeknek, hanem túlélőknek, mint én lenne alapvető. Én először 1993-ban kaptam kemoterápiát és a mellékhatások borzalmasak voltak.  2013-ra a kezelések sokat javultak, de az összes hajamat elvesztettem és nagyon legyengültem. A kemoterápiás gyógyszerek megkínozzák az izmokat, gyomrot és tönkreteszik a mindennapi életet.  Ha a polimer géz az implantátumon csak egy kis részét is megszünteti a mellékhatásoknak és megakadályozza az implantátum megrepedését és ismételt műtétek szükségességét, az én véleményem szerint ez minden pénzt megér!

Nicole GallowayAkron, Ohio 

Nicole megtalálható itt:  http://www.caringbridge.org/visit/nicolegalloway

Judy Akins, Manchester, Ohio
Judy Akins, Manchester, Ohio

2012 áprilisában tudtam meg, hogy mellrákom van. Mindkét mellemet eltávolították. A műtét előtt két kívánságom volt: először is, hogy rákmentes legyek, másodszor pedig, hogy a melleimet rekonstruálják legalább annyira, hogy normálisnak tűnjenek. Szerencsére az első kívánságom teljesült, és ma rákmentes vagyok. A rekonstrukció nem sikerült ilyen jól. 7(!) műtét után két teljes rekonstrukció lett sikertelen a komplikációk miatt. Most elölről kell kezdenem az egészet – eldönteni, mit is csináljak. Nagyon remélem, hogy Puskás doktor munkája segíteni fog a komplikációk csökkentésében, amelyek nagyon gyakoriak a rekonstrukciós műtétek alatt. Ez nagymértékben csökkentené a traumát azon rákbetegek számára, akiknek el kell távolítani a melleit, amely a testforma eltorzításával jár.
Judy Akins, Manchester, Ohio

Judy megtálalható itt:  https://www.facebook.com/judy.akins.165

Kérjük, hogy támogassa a Puskás-kutatócsoportot, amely az Akron/Cleveland területen dolgozik.  Puskás Judit az Akroni Egyetem professzora vegyészmérnöki karon.  Puskás doktor és csoportja (két magyar diák is dolgozik ebben a csoportban, Gergely Attila és Kántor József) új módszereken dolgozik, amelyek integrálnák a mell-rekonstrukciót a rákszűréssel és lokális kemoterápiával.

A Carole & Robin Reid Foundation, a 501(c)3 alapítvány, amelyet 2012-ben indítottak, adományokat szándékozik gyűjteni és ezzel segíteni a kutatócsoportot, hogy a találmányaik eljussanak a betegekhez. A szövetségi kormány állandóan csökkenti a kutatásra szánt költségvetést, amely minden amerikai kutatót érint.

Az “Akron Breast Team”, együttműködésben a Cleveland Klinikával (ahol magyarok is segítenek ebben a fejlesztésben: Dr. Pápay Ferenc, Dr. Reger István és Bill Kolosi) radikálisan javítani akarja a mellrákbetegek és túlélők életminőségét a jelenlegi 30+ százalék implantátum-újraoperálás csökkentésével. Az ismételt műtétek fő okai a gyulladás, az implantátum elszakadása és fajdalommal járó eltorzulása, ami hosszú tavú orvosi ellátást igényel.  Ezenkívül az új implantátumokból gyógyszereket lehet közvetlenül az érintett területre adagolni, amelyek csak a rákos sejteket keresik meg es pusztítják el, mellékhatások nélkül (hajhullás, hányinger).

Új orvosi módszerek, mint az új mellpótlás jelentős beruházást igényelnek.  Körülbelül 2 millió dollárba kerül a gyógyszert kibocsátó géz kifejlesztése és klinikai kipróbálásra való előkészítése.  Egy sikeres első fázisú (Phase I) klinikai próba elengedhetetlen ahhoz, hogy a gyógyszergyártó és implantátum-előállító cégek felfigyeljenek erre a találmányra.  Az Alapítvány csak akkor tudja segíteni a Puskás-csoportot, ha a környék lakossága segít adományaival. Az adományok az adóalapból levonhatóak.

Kérjük, gondolja át, hogy az ön adománya milyen nagy segítséget jelentene a mellrákbetegek és túlélők életében, mint amilyenek mi is vagyunk, ha az új találmány, amely kiszűri es gyógyítja a rákot elérhetővé válna a sebészek számára, akik a melleltávolító és – rekonstruáló műtéteket végzik.  

Mellékelve találja a csatolt újságcikkeket és az alapítvány rövid ismertetőjét.  Reméljük, hogy támogatni fogja a kutatócsoportot az alapítványon keresztül és előre is köszönjük a nagylelkűségét! Az alapítvány folyamatosan értesíteni fogja a közösséget a kutatás előrehaladásáról.

 

Kérjük, küldje adományát a következő címre:

Carole & Robin Reid Foundation

P.O.Box 13044

Fairlawn, OH 44334-8444

CAroleandRobinReidFundation

 

További elérhetőségek: crreidfoundation@gmail.com

www.facebook.com/CaroleRobinReidFoundation

Köszönettel,
Nicole Galloway & Judy Akins
Alapítványi tagok és túlélők

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.