Lemondott pozíciójáról Sheryl Sandberg, a Facebook anyavállalata, a Meta második számú vezetője, akinek segítségével a cég startupból digitális hirdetési birodalommá vált. Sheryl Sandberg 14 éven át volt a közösségimédia-óriás vezérigazgatója – olvasható a Fejér megyei hírportálon, a Feol.hu cikkében. 

Sheryl Sandberg 2008-ban, négy évvel a Facebook piacra lépése előtt igazolt át a Google-től.

Amikor 2008-ban elvállaltam ezt a munkát, azt reméltem, öt évig a pozícióban maradok. Tizennégy évvel később itt az idő, hogy elkezdjem írni életem új fejezetét

– tette közzé szerdán Facebook-oldalán.

Közérdekű hirdetés

Sandberg a Facebook – ma Meta – hirdetési üzletágát vezette, és az volt a dolga, hogy az évente több mint százmilliárd dollárt (37 ezer milliárd forint) hozó gépezetté váljon.

A cég második legismertebb arcaként Zuckerberghez hasonlóan megosztó személyiség lett belőle, miután napvilágra került, hogy egyes üzleti döntései hogyan segítették a félretájékoztatás és a gyűlöletbeszéd terjedését.

A technológiai iparág egyik legfontosabb női vezetőjeként gyakran érte kritika, hogy miért nem tesz többet a nőkért, valamint a Facebook-termékek által megkárosítottakért.

Különösen az indulás éveiben különbözött élesen Zuckerbergtől abban, hogy könnyedén képezett hidat a technológia, az üzlet és a politika világa között, ám Zuckerberg azóta – részben a több kongresszusi meghallgatáson edződve – behozta a hátrányt.

Sem Zuckerberg, sem Sandberg nem adta jelét, hogy a távozás nem a nő döntése lett volna, bár az utóbbi időben úgy tűnt, mintha háttérbe szorult volna más igazgatókhoz képest.

Borítókép: Sheryl Sandberg, a világ vezető internetes közösségi portáljának, a Facebooknak az üzemeltetési vezetője beszél a kongresszusi meghallgatásán Washingtonban 2018. szeptember 5-én (Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

(Magyar Nemzet)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.