A tiszteletbeli konzulok szabadidejüket, tudásukat, energiájukat állítják az amerikai magyarság szolgálatába. Feladatuk, hogy olyan konzuli feladatokat lássanak el, amely az adott hely magyarságának hétköznapi, közösségi, szociális és adminisztratív létét segíti, megkönnyíti. A következő összeállításban néhányukat  mikrofonvégre kaptuk, hogy elsőkézből halljunk a 2019-es év legfontosabb megvalósításairól. Hivatásuk szerint legyenek ügyvédek, szemsebészek, vállalkozók, üzletemberek közös bennük, hogy a diaszpóra magyarságának szolgálata, közösségként erősítése, Magyarországgal a mindenkori kapcsolatuk megmaradásának szorgalmazása, életelemükké vált az évek során, egy életen át vállalt szolgálattá alakult.

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

Szabó Éva
Észrevétlenül vált életcélommá igaz-magyar közösségek felkutatása, megismerése, majd bemutatása. Erdélybe születve, életem első tizennyolc évét kisebbségi magyarként élve kaptam útravalót a nehéz feladathoz. A nagy székely-magyar vándor, Kőrösi Csoma Sándor fogta a kezem ezen az úton, hiszen neve mindegyre figyelmeztetésül bukkant fel életemben. Az elmúlt tizenegy évem a szórványmagyarságban, illetve diaszpórában élő magyar közösségek segítésével, hétköznapjainak, hitéletének bemutatásával telt. Tettem ezt televíziós szerkesztő-műsorvezetőként és ezt szándékozom folytatni a clevelandi Bocskai Rádiónál is a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasaként.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.