A tiszteletbeli konzulok szabadidejüket, tudásukat, energiájukat állítják az amerikai magyarság szolgálatába. Feladatuk, hogy olyan konzuli feladatokat lássanak el, amely az adott hely magyarságának hétköznapi, közösségi, szociális és adminisztratív létét segíti, megkönnyíti. A következő összeállításban néhányukat  mikrofonvégre kaptuk, hogy elsőkézből halljunk a 2019-es év legfontosabb megvalósításairól. Hivatásuk szerint legyenek ügyvédek, szemsebészek, vállalkozók, üzletemberek közös bennük, hogy a diaszpóra magyarságának szolgálata, közösségként erősítése, Magyarországgal a mindenkori kapcsolatuk megmaradásának szorgalmazása, életelemükké vált az évek során, egy életen át vállalt szolgálattá alakult.

Tiszteletbeli konzulok a magyarok szolgálatában

A tiszteletbeli konzulok szabadidejüket, tudásukat, energiájukat állítják az amerikai magyarság szolgálatába. Feladatuk, hogy olyan konzuli feladatokat lássanak el, amely az adott hely magyarságának hétköznapi, közösségi, szociális és adminisztratív létét segíti, megkönnyíti. A következő összeállításban néhányukat mikrofonvégre kaptuk, hogy elsőkézből halljunk a 2019-es év legfontosabb megvalósításairól. Hivatásuk szerint legyenek ügyvédek, szemsebészek, vállalkozók, üzletemberek közös bennük, hogy a diaszpóra magyarságának szolgálata, közösségként erősítése, Magyarországgal a mindenkori kapcsolatuk megmaradásának szorgalmazása, életelemükké vált az évek során, egy életen át vállalt szolgálattá alakult.

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Saturday, December 21, 2019

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

Szabó Éva
Észrevétlenül vált életcélommá igaz-magyar közösségek felkutatása, megismerése, majd bemutatása. Erdélybe születve, életem első tizennyolc évét kisebbségi magyarként élve kaptam útravalót a nehéz feladathoz. A nagy székely-magyar vándor, Kőrösi Csoma Sándor fogta a kezem ezen az úton, hiszen neve mindegyre figyelmeztetésül bukkant fel életemben. Az elmúlt tizenegy évem a szórványmagyarságban, illetve diaszpórában élő magyar közösségek segítésével, hétköznapjainak, hitéletének bemutatásával telt. Tettem ezt televíziós szerkesztő-műsorvezetőként és ezt szándékozom folytatni a clevelandi Bocskai Rádiónál is a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasaként.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.