A múlt vasárnapi adásunk során egy telefonos interjú erejéig vendégünk volt ismét Vujity Tvrtko, aki ugyancsak január 21-én ossza meg a clevelandi magyarsággal a munkássága során megélt élményeit, elért eredményeit és garantálja, hogy az est után megerősödve tér minden részvevő haza és másként tekint a világra ez az előadás után.

Vujity Tvrtko Pulicer díjas, világjáró, magyar újságíró, előadása során, melynek címe „Tvrtko túlmegy minden határon” azt ígéri azoknak a clevelandi magyaroknak, akik ellátogatnak arra az estre, hogy egy olyan motivációs est élményében részesíti a nézőit-hallgatóit, ami egy képzelet szárnyán történő föld körüli utazás lesz. Sok kalanddal gazdagodnak a nézők, mely után megerősödve térhetnek haza.

Az előadó felhívja a figyelmet, hogy ez az este nem róla szól, hanem az egyszerű, hétköznapi emberekről, akik a mindennapok hősei. Ígéri, hogy egy olyan ízig-vérig magyar estre számíthatnak azok, akik ellátogatnak erre az előadásra. Hogy a magyar szívű-lelkű emberek nem fogják egyhamar elfelejteni például azt, hogy hogyan találtak rá a II. világháború legutolsó hadifoglyára, aki egy magyar ember vagy éppen Észak-Koreában – ami mai napig kommunista ország – milyen tapasztalatokat gyűjtött az újságíró. Ugyanakkor azt is kiemelte a szakember, hogy nem csak ő próbál és ad is a clevelandi magyaroknak, hanem bizony ő maga is nagyon sokat fog kapni a clevelandi magyaroktól az által, hogy látogatása által bemutathatja a kárpátmedencei magyaroknak az itteni magyarok életvitelét.

Társadalmi célú reklám:


A beszélgetés során egy példaértékű történetet is megosztott, nevezetesen Weisz Fanni életpéldáját. Az ő élettörténetére támaszkodva felhívja a figyelmet, hogy bizony nincs reménytelen helyzet, csak akarat, kitartás és hit kell, hogy célt érdemes kitűzni és kitartóan haladni kell annak elérésének útján.

Az interjú során ugyanakkor az is kiderült, hogy a legismertebb közösségi csatornán hogyan tartja a kapcsolatot a követőivel az újságíró és ezen a fórumon hogyan végzi szabadon munkáját, mely adott esetben akár egy magyarországi fő műsoridős magazin nézettségét is eléri.

Ezekből a történetekből, tapasztalatokból építette fel az újságíró a színpadi előadását, ezt kívánja megosztani január 21-én a clevelandi magyarokkal is és erre várja nagy szeretettel az érdeklődőket.

A teljes interjút és a személyes történetek egy-egy kis ízelítőjét alább hallgathatják meg.

Weisz Fanni és Vujity Tvrtko Haitiben
Áder János és Weisz Fanni

Áder János 2017-es újévi köszöntője:

YouTube player

 

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.