A 2017. január 8-i adásunkban a január 21-én sorra kerülő magyar művészest két előadóját kerestük meg egy-egy interjú erejéig.

Első interjúnk pedig Várnagy Andreával készült, aki Farkas Zsolt zongoraművész társával együtt egy csodálatos Liszt Ferenc négykezes zongorakoncertet fog a clevelandi magyar közönség számára bemutatni.

A művésznő és társa a ZeneKÉPzelet mozgalom megalapítói, mely mozgalom célja, hogy megmutassa a hangok által, hogy mit is üzen nekünk a zeneszerző a dallamokon keresztül. A mostani előadásuk címe is erre támaszkodik: Négykezes zongorakoncert határok nélkül.

A művészek a koncertek során nem csak eljátsszák a darabjaikat, hanem meg is osztják egy-egy élményüket a közönséggel ami a zeneművek játszása során ébredt bennük.

Várnagy Andrea és Farkas Zsolt már nem először lép fel a clevelandi magyarság előtt, hiszen 2013-ban a Magyar Kongresszus művészestjén ők voltak a vendég előadók, mely során felejthetetlen zenei élményben részesítették azokat, akik megtisztelték őket jelenlétükkel.

Az idei alkalommal nem csak Clevelandbe látogatnak el, hanem Észak-Amerika több városát, magyarlakta vidékét is érintő turnéra utaznak Magyarországról ide az amerikai kontinensre. A Nemzetpolitikai Államtitkárság megbízásából érkeznek a mostani alkalommal az előadók és céljuk, hogy a legnagyobb magyar zeneszerző, Liszt Ferenc muzsikáját átadják és megkedveltessék az itteniekkel, illetve ez által is a diaszpórában élők közösségmegtartó munkásai lehessenek.

A koncertsorozat ideje alatt fellépnek többek közt Kanada területén Torontóban, Ottavában, Montreálban és Vincorban; majd az Egyesült Államok magyarságát meglátogatva Ditroit, Boston, Washington, New York, Los Angeles, Maiami mellett az egyik fő uticéljuk Cleveland. A turné alatt több mint húsz koncertet fognak játszani, de a művésznő ennek ellenére úgy gondolja: „Nem lesz fárasztó, mert olyan sok szeretetet kapunk mindig az ottani magyar közönségtől és olyan sok energiát, hogy szerintem haza fogunk szárnyalni még repülőgép nélkül is.”

A teljes interjút az alábbiakban hallgathatják meg, melyben megígérte a művésznő, hogy szívüket-lelküket belezongorázzák ebbe az estébe.

A turnéval kapcsolatosan a magyar tv-ben is jelent meg híradás:

Várnagy Andrea és Farkas Zsolt négykezes zongorakoncertet muta…

Andrea Varnagy & Zsolt Farkas pianists Clevelandben, január 21-én este 6 órától a John Carroll Egyetem Kulas auditóriumában lépnek fel. Jegyeket vásárolhatnak a Bocskai Rádió honlapján vagy a (216) 202-0486-os telefonszámon. Szeretettel várjuk önöket. https://www.bocskairadio.org/jegyek/

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Monday, January 9, 2017

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.