Várnagy Andrea, Farkas Zsolt és Vujity Tvrtko Clevlandben léptek fel

Szombat este, azaz 2017. január 21-én a John Carroll Egyetem, Kulas előadótermében került sor a rádiónk által szervezett zongorakoncert-esttel egybekötött előadásra, amelynek főszereplői Várnagy Andrea, Farkas Zsolt zongoraművész-házaspár és Vujity Tvrtko sztárriporter volt. Az est folyamán gyűjtött adományokat két egyenlő részre elosztva fölajánljuk jótékony célokra. Az egyik részt a Fillmore-i cserkészpark Gyengélkedőjének az újraépítésére szükséges pénzalapba, a másikat a Magyarországi Baptista Szeretetszolgálat által kijelölt célokra: azaz a Haitiben működő Magyar Iskola és Árvaház javára, valamint a Kárpát-medencében szegénysorban élő gyermekek ellátására.

Ezúton is szeretnénk megköszönni Dr. Pereszlényi Pintér Mártának a hathatós közbenjárását az előadótermet illetően, amelyet az egyetem jutányosan bocsátott a rendelkezésünkre.

Az előadást az olaszországi autóbusz-balesetben elhunyt magyar gyermekekért és tanárokért egy perces néma csenddel kezdtük, majd a zongoraművészek egy gyászdallal tisztelegtek emlékük előtt. Ezek után folytatták a négykezes zongorakoncertjüket,  amelyben Liszt darabok kaptak helyet, ezért az előadásuk címe is méltán viselte magán a Liszt arcai nevet. Ahogyan a házaspár magyarországi mozgalmának neve is elárulja, a ZeneKÉPzelet során a művészek nem egy egyszerű műfajt képviselnek, hiszen céljuk, hogy a zongoradarabok játszása alatt a hallgatóság becsukott szemmel engedje, hogy a dallamok érzéseket indítsanak bennük és képek jelenhessenek meg. Otthon főként gyermekeknek tartanak ilyen jellegű előadásokat, de a mostani turnéjuk során a felnőttek is képzeletben maguk elé festhettek egy-egy tájat, motívumot. Csodálatos harmónia és szebbnél-szebb magyar dallamok csendültek fel az est folyamán a két fantasztikus művész jóvoltából.

Majd következett Vujity Tvrtko előadása, aki a világ különböző országaiban járva szerzett tapasztalatairól számolt be, Magyarországot képviselve, magyar dolgok után érdeklődve, magyar emberek életuntjait követve. Elmondása szerint a legfontosabb dolog az életünkben az a mondat kell hogy legyen, hogy “Meg tudom csinálni”. Ennek a mondatnak a fontosságát és hasznosságát járta körül és mutatott rá több szemszögből is a másfél órás előadása során.

A több mint kétszáz clevelandi, akik megtiszteltek jelenlétükkel és eljöttek erre az előadásra a végén állva hallgatták a két zongoraművész által eljátszott Szózatot és úgyszintén állva énekelték el záróakkordként nemzeti imánkat, a Himnuszt.

A művészek és az újságíró-előadó az előadás után majdnem egy óráig beszélgetett a nagyérdemű közönség különböző csoportjaival, egyéneivel. Összességében egy újabb nagyszerű estet tudhatunk magunk mögött. Nagyon sokan odajöttek és gratuláltak nekünk is a szervezésért.

Akik pedig nem vettek részt az esten, számukra elmondható, hogy egy nagyszerű élménnyel lettek szegényebbek. Akik pedig ott voltak, azok reményeink szerint mindannyian egy nagyon szép, mélyreható élményt raktározhattak el a szívükbe.

Köszönjük szépen mindenkinek, akik segítettek az est folyamán a szervezés körül! Hálásan köszönjük a sok, nagylelkű adományt. Az előadás végéig 3525 dollár gyűlt össze, de nyitva hagyjuk a weboldalunkon az adományozás lehetőségét, hátha elérjük a 4000 dollárt és akkor 2000-2000 dollárt tudunk átutalni mindkét fentebb említett szervezethez.

Comments are closed.