A 2017. január 29-i adásunk vendége volt egy telefonos interjú erejéig Nagy Katalin, chicagói Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasa is.

Az interjú során megtudhattuk, hogy a Chicagoi Magyar Klub, mint ernyőszervezet a fogadószervezete a KCSP ösztöndíjasnak és ennek köszönhetően minden más, alszervezettel kapcsolatban áll.

A beszélgetésben megtudhattuk, hogy milyen szervezeteknél, miben segített eddig és mikben segíti továbbra is az ösztöndíjas a chicagói magyar közösség megmaradását. Mindkét magyar iskolában aktívan jelen van az ösztöndíjas, hiszen néptáncot tanít a gyermekek számára, illetve beszámolt arról is, hogy a különböző mulatságokból is kivette a részét nem csak mint azok élvezője, hanem mint szervező is: szüreti mulatság, Erzsébet-Katalin bál, és épp az előző este megtartott Magyar Bál. De szó esett arról is, hogy a jeles évforduló miatt az október 23-i megemlékezés ott is széleskörű volt, melyben rengeteg kulturális program kapott helyet.

A jövőbe tekintően reménytelien nyilatkozott az ösztöndíjas, hiszen főképp a fiatalok korosztályát megcélozva a már meglévő programok mellett még inkább színesíteni akarják a programok palettáját.

Az interjú során röviden beszámolt az ösztöndíjas az előző este megtartott Magyar Bálról is, amelyen a Perfect Show Band lépett fel, akik ismerősek a clevelandi közönség számára is, hiszen korábban itt is felléptek már produkciójukkal. Az elmondása alapján a Borozda Táncegyüttes néptánc előadása után kiosztásra kerültek a Chicagói Magyar Klub által felajánlott ösztöndíjak is. Illetve azt is megtudhattuk, hogy kik voltak az idei díszvendégei a bálnak: a Magyar Kormány részéről Szemerkényi Réka, washingtoni nagykövet asszony volt jelen, illetve a Chicagoi Főkonzulátus részéről Márkusfalvi-Tóth Ádám főkonzul.

A teljes beszélgetést alább hallgathatják meg:

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.