Múlt hétvégén, július 8-án és 9-én a Chicagói Gulyás Fesztiválon vettem részt, amely tizedjére volt megszervezve a magyar gasztronómia remeke, azaz a gyúlyást kedvelők örömére.

Múltheti adásunkba élőben túdósítottunk a fesztiválról, amikor beszámoltunk az első nap sikereiről. Első napra 1000 vendégre voltak felkészülve a szervezők, de a jó reklám és hírnévnek köszönhetően több mint 1500 vettek részt. A szép időnek és a jó hangulatnak köszönhetően ipari mennyiségekben fogyott a gulyás és más magyar ínyencségek, mint kürtőskalács, lángos, vagy palicsinta. Az ital: a sör, a bor, a pálinka már hektóliterben volt mérve. Egy nap alatt elfogyott az a mennyiség, amit két napra szántak. Szerencsére a jó adminisztráció következtében másnapra a raktárkészlet fel volt töltve és a vendégek zökkenő-mentesen ki voltak szolgálva.

Élő bejelentkezésünkkor (4:10) a Chicagói Főkonzulátus főkonzulja, Dr. Bencsik Zita, beszámolt arról az örömteljes hírről is, hogy jövő év májusától egyenes járattal lehet utazni Budapestre New Yorkról és Chicagóból. A repülőjárat a lengyel légitársaság, a LOT, Boeing 787-es Dreamliner gépjeivel lesz megvalósítva.

Az telefonbeszélgetés végén (7:10) a Magyar Baráti Közösség gondnoka, Minger Hajnal, rövíden bemutatta a nemsokára sorra kerülő ITT-OTT találkozó programját és előadóit, egyben kérte, hogy akik még szeretnének résztvenni a találkozón azok minél hamarabb jelentkezzenek, hogy tudjanak kabint foglalni számukra is. Természetesen ezeket az interjúkat újra meghallgathatják a weboldalunkon.

A következőkben kérem hallgassanak meg egy interjút, amit Nt. Trufán Áronnal a Norridge-i Református Gyülekezet lelkipásztorával készítettem, érdeklődve a Gulyás Fesztivál elindulásáról illetve a gyülekezet terveiről.

Avatar
2012 nyarától technikai segítője a Bocskai Rádiónak, ahol 2013 márciusától adminisztratív és technikai vezetője is. Felállította és üzemelteti a Bocskai Rádió honlapját, ami jelenleg a leglátogatottabb a clevelandi magyar honlapok közül. A rádió hallgatóinak hetente internetes hírlevelet küld ki aktuális hírekkel és információkkal.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.