Az idei 61. évi 1956-os forradalom és szabadságharc megemlékezési ünnepség a Nyugat-oldali Magyar Református templomban zajlott le. Idén is az Egyesült Magyar Egyletek (EME) által került megrendezésre, október 22-én vasárnap délután 3 órakor, a Nyugat-oldali Evangélikus Egyház és a Nyugat-oldali Református Egyház közreműködésével.

A megemlékezés az amerikai himnusz után kezdődött, Nt. Tamásy Éva, a Nyugat-oldali Magyar Evangélikus Templom lelkipásztora imádsága által. A műsort ifj. Solymosi Aladár, a Nyugatoldali Magyar Református Egyházközség gondnoka vezette. Pálmai Zsuzsanna Magyarország chicagói konzulja, Dr. Szilágyi Péter, nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára nevében köszöntötte az összegyűlteket. A megemlékezési műsorban többek közt helyett kapott két fiatal, megható versmondása, a Nyugat-oldali Evangélikus Egyház magyar iskolás gyermekeinek éneklése, a 14. számú Görgey Artúr fiú cserkészcsapat és a 34. Zrínyi Ilona leánycserkészcsapatának rövid műsora, Kékedy István szavalása, a nyugat-oldali evangélikus és református magyar egyházak közös kórusának fellépése Nt. Tamásy Zoltán vezényletével, akit Boda Erika zongorán és orgonán is kísért.

A megemlékezés ünnepi szónoka Lázár Andrea volt, a clevelandi Kapossy Magyar Rádió vezetője és aki maga is ’56-os. Beszédében visszaemlékezett azokra a napokra, mikor családjával menekülniük kellett és felidézte édesapja szavai által a kitört forradalom egy napját.

A programot a Szent Imre Római Katolikus Egyház lelkipásztora, Mezei András atya imádsággal zárta, majd minden jelenlévő, közösen elénekelte a magyar himnuszt. A programot követően kávé és sütemény várta a publikumot a templom dísztermében.

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.