A Clevelandi Magyar Történelmi Társulat október 21-én, szombaton tartotta meg hagyományos Borkóstoló Vacsoráját. A rendezvény nagy múlttal rendelkezik, immáron a 21. alkalommal került megrendezésre, idén 104 fő jelenlétével. Ezúttal a Canterbury Golf Clubban jöttek össze az ünnepelni vágyók. A bankett a Campbell teremben zajlott. Az idei Borkóstoló Vacsora célja is ugyanaz volt, mint a kezdetekben: életben tartani és támogatni a Clevelandi Magyar Múzeum munkáját, ezáltal a magyar kultúrát, művészetet és népi hagyományokat.

 A díszvacsorát Kézdi Alex, a Clevelandi Magyar Történelmi Társulat Elnöke nyitotta meg. Köszönetét fejezte ki mindazok számára, akik jelenlétükkel nem csak emelték az est hangulatát, de hozzájárultak a magyar kulturális értékek megőrzéséhez, tovább örökítéséhez.

Az est fényét szintén emelte jelenlétével Mezei András Atya, aki a vacsora előtti imát mondta el.

A felkínált borokat Mészáros Elemér ismertette, melyek sorban a következők voltak: Szőke Mátyás – Irsai Olivér, Tornai Juhfark Premium, Apátsági Hárslevelű vagy Szekszárdi Bikavér végül desszertbornak Kikelet nevűt ajánlotta, Late Harvest termelőtől.

A kitűnő borok és finom vacsora mellett a jó hangulatért a Harmónia zenekar volt a felelős.

A desszert előtt Pálmai Zsuzsanna konzul asszony szólalt fel a vendégek előtt. Dr. Latorcai Csaba, társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkár nevében és Dr. Bencsik Zita, Magyarország chicagoi főkonzulja nevében köszöntötte az egybegyűlteket. Amint azt Dr. Latorcai Csaba üzente; „Értékőrzés ez az immár 21. éves hagyománynak örvendő borvacsora is, hiszen a magyar bor és borászat hagyománya messze földön híres és ismét egyre nagyobb elismerés övezi.”

Az estéről az izgalom sem hiányozhatott. Az est befejezése előtti tombolán több értékes nyereményt sorsoltak ki a vendégek között. Összességében egy jó hangulatú rendezvény volt az idei borkóstoló vacsora.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.