Tisztelt Clevelandi Magyarok!

Mint arról bizonyára már Önök is értesültek, Magyarországon 2018. április 8-án tartják az országgyűlési választások. A választásokon a magyar állampolgárok 18 éves kortól az alábbi módokon szavazhatnak.

Azok a magyar állampolgárok, akik nem rendelkeznek Magyarországon bejelentett lakcímmel, vagyis a lakcímet igazoló hatósági igazolványukon külföldi cím szerepel a lakóhelynél, levélben jogosultak szavazni. A szavazáshoz regisztráció szükséges, amelyet követően a regisztrációnál megadott lakcímre postázásra kerül a levélszavazati csomag. Regisztrálni az alábbi honlapon lehet 2018. március 24-ig a névjegyzékbe vételi kérelem menüpontnál:

https://kerelem.valasztas.hu/vareg/KulfoldiCimKerelemInditasa.xhtml

ReklámTas J Nadas, Esq

Képes útmutató.

A levélszavazatokat kitöltést követően vissza kell küldeni. Ennek módja lehet, hogy a válaszborítékban visszaküldik Magyarországra, viszont a jogszabályi határidőket figyelembe véve a visszaküldésre nagyon kevés idő marad, ezért lehetőség van arra is, hogy a levélszavazatokat Magyarország Chicagói Főkonzulátusára juttassák el legkésőbb 2018. április 7-én 19 óráig, ahonnan diplomáciai futárral kerül megküldésre Magyarországra, így a levélszavazat késedelem nélkül megérkezik a Nemzeti Választási Irodához.

Azok a magyar állampolgárok, akik rendelkeznek Magyarországon bejelentett lakcímmel, vagyis a lakcímet igazoló hatósági igazolványukon a lakóhelynél feltüntetésre kerül egy magyarországi lakcím, amennyiben nem tartózkodnak Magyarországon a szavazás napján, külképviseleten (pl.: Magyarország Főkonzulátusa, Chicago) is leadhatják szavazatukat személyesen. Amerikai kontinensen ez 2018. április 7-én, szombati napon reggel 6 és este 7 óra között lesz lehetséges, amennyiben kérik a külképviseleti névjegyzékbe való felvételüket. Ezt online az alábbi linken tudják megtenni 2018. mácius 31-ig a külképviseleti névjegyzékbe vételhez kapcsolódó kérelem menüpontnál:

https://kerelem.valasztas.hu/vareg/OrszaggyulesiValasztas.xhtml

Képes útmutató.

Amennyiben további kérdésük lenne a regisztrációval kapcsolatban, Főkonzulátusunk nagy örömmel áll rendelkezésükre.

Chicago, 2018. március 20.
Magyarország Főkonzulátusa, Chicago

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.