A romániai magyar közösséget érintő kérdésekről is „véleményt cserélt” Orbán Viktor Kelemen Hunorral a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) budapesti ülése alkalmából – közölte pénteken Facebook-oldalán az RMDSZ elnöke.

Románia miniszterelnök-helyettese kiemelte, például az oktatási-nevelési támogatás jelentős növeléséről is egyeztetett Magyarország kormányfőjével. „Arra kértem Magyarország miniszterelnökét, hogy támogassa és segítse Románia schengeni csatlakozását, ami rendkívül fontos közösségünknek és a kétoldalú gazdasági kapcsolatoknak is, ahogyan az is, hogy Románia tagja legyen a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetnek (OECD). Ebben is számítunk Magyarország Kormányának támogatására.

A román–magyar kétoldalú kapcsolatok sokat javultak az elmúlt időszakban, Orbán Viktor és én is abban bízunk, hogy ezt még szorosabbá tudjuk fűzni a következőkben”

– olvasható továbbá a bejegyzésben.

ReklámTas J Nadas, Esq

Szintén pénteken Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) pénteki budapesti ülése utáni sajtótájékoztatón megerősítette: többszörösére emeli a magyar kormány a határon túli oktatási-nevelési támogatást. Az MTI szerint elmondta: jelenleg 22 ezer 400 forint a támogatás összege, gyermekenként és tanévenként.

A megemelt juttatást a kárpátaljai magyarok már mostantól, a többi nemzetrész a következő tanévtől kaphatja meg. Jelenleg összesen 225 ezren részesülnek a támogatásban.

A miniszterelnök-helyettes kijelentette: a Kárpátaljának járó támogatásokat semmilyen körülmények között nem csökkentik, sőt emelik, ők vannak a legnehezebb helyzetben. „Háború ide, energiaválság oda”, vannak területek, amelyeknek erős jelzést kell küldeni, hogy a nemzeti célokból nem engednek – húzta alá.

A teljes cikk az alábbi linken olvasható.

(Krónika)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.