Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök pekingi látogatásának második napján Hszi Csin-ping kínai államfővel találkozott, aki a Kínai Népköztársaság és Oroszország közötti szoros kapcsolatokat mindkét fél számára “stratégiai döntésnek” nevezte.

A két ország szoros kapcsolatai mindkét nép alapvető érdekein alapulnak – jelentette ki a kínai elnök az állami televízió közlése szerint, hangsúlyozva, hogy Pekingnek és Moszkvának „el kell mélyítenie az együttműködést a gazdaság, a kereskedelem, az energia, a hálózatok és egyéb kapcsolatok terén”.

Misusztyin kétnapos kínai látogatására két hónappal Vlagyimir Putyin orosz elnök pekingi útját követően került sor.

Az orosz kormányfő kedden Li Csiang miniszterelnökkel folytatott találkozóján kijelentette, hogy Moszkva és Peking kapcsolatai „minden eddiginél magasabb szintre emelkedtek”. Kína Oroszország legnagyobb kereskedelmi partnere. A kínai vámadatok szerint a két ország közötti kereskedelmi forgalom tavaly 190 milliárd dolláros rekordot ért el.

ReklámTas J Nadas, Esq

(Pesti Srácok / MTI)

Borítókép: . Fotó: Twitter

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.