Idén nyáron, immáron nyolcadik alkalommal került megrendezésre a néptánc és népzenei Csipke tábor Salamon József és Salamon Tóth Andrea szervezésében. Ahol adatott alkalmunk nekünk is, mint Bocskai Rádiósoknak is részt vennünk, így hatalmas élménnyel gazdagodhattunk. Június 28-tól július 5-ig tartó rendezvény helyszíne a michigani Sauk Valley területén volt, amely még élvezhetőbbé tette a táborlakók számára az ott tartózkodást, hiszen a természet adta nagy zöld tér és kristály tiszta tó biztosította a kikapcsolódási lehetőséget. A felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt kínálkozott lehetőség, hogy számos programokon vegyenek részt. Közel 60 gyereknek tartottak délelőtt-délután és este gyerekfoglalkozásokat, gyerektáncházakat, több estén át előadták és eljátszották Ludas Matyi történetét. A zene és tánc oktatást is szakértő tanítok végezték.

A következő interjúban a főszervezők bemutatják a Csipke Tábort.

DSC_0420
Salamon József és Salamon Tóth Andrea

Minden esztendőben más és más zenekart és táncoktató párost hívnak, és mindig egy adott falu zene- és tánchagyományával foglalkoznak, így ez évben a Magyarpalatkára esett a választás. A táncoktatók Busai Norbert és felesége, Busai Zsuzsanna voltak, akik nem csak kiváló táncosok, de személyesen is jól ismerik a falusi adatközlő mestereket. A hetet a Heveder együttes muzsikálta végig, valamint meghívott előadó volt még Koncz Gergely és Erdélyből jövő román származású Márton “Florin” Koboda is. A zenészek, tácosok napközben tanítanak, este pedig húzzák a talpalávalót a táncházban hajnalig.

A következő interjúban a zenészek beszélnek amerikai turnéjukról:

ReklámGolden Anniversary Tas J Nadas, Esq
DSC_0101
Busai Norbert, Busai Zsuzsanna, és a Heveder együttes

Mikrofonjainkkal olyan tábor résztvevőket is megkerestünk, akik itt élnek Amerikában és valamilyen néptánc vagy népzenét játszó zenekarnak a vezetői.

Először Bott-Varga Denisa a New Jersey-i  Csűrdöngölő együttes vezetője válaszolt kérdéseinkre:

Denisa
Bott-Varga Denisa tánc közben

Nagy Ildikó a New York-i Délibáb együttes vezetője is beszámolt munkájáról és elmondta tábori élményeit és annak fontosságát:

Nagy Ildikó
Nagy Ildikó

A jó hangulat mindenki számára biztosított, ezért is nő évről évre a jelentkezők létszáma.

A Csipke Tábor weboldala: csipketabor.org, Facebook oldala.

A Bocskai Rádió Facebook oldalán további képek tekinthetők meg.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.