Realista módon kell kezelni a klímaváltozási jelenségeket, nem szabad megengedni, hogy a témából vallási fanatizmus legyen, „látni kell a problémát, de nem szabad eltúlozni, például arról beszélni, hogy a klímaváltozási jelenségek miatt nem lesznek gyermekeink, vagy vegetariánusokká válunk” – jelentette ki Andrej Babis cseh kormányfő kedden Prágában.

„Látni kell a problémát, de nem szabad eltúlozni, például arról beszélni, hogy a klímaváltozási jelenségek miatt nem lesznek gyermekeink, vagy vegetariánusokká válunk” – vélekedett a miniszterelnök a cseh képviselőházban megtartott szakmai konferencián. Ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy

a lehetséges klímaváltozásra minél jobban fel kell készülni.

Andrej Babis szerint Csehország elfogadja azt a célt, hogy 2050-re megteremtődjön a karbonsemlegesség, de szükségesnek tartja, hogy a gazdasági változások hatékonyak és igazságosak legyenek, s a teher igazságosan oszoljon meg az egyes országok között.

Komoly változások várhatók Csehországban

Társadalmi célú reklám:


Tekintettel Csehország ipari fejlettségére, Prága számára az Európai Bizottság által kitűzött cél elérése komoly változásokat eredményezne a gazdaságban. Prága alapvető követelménynek tartja, hogy az Európai Bizottság az atomenergiát is tiszta energiaforrásnak fogadja el – mondta.

Csehországnak megalapozott aggodalmai vannak, hogy a változásoknak súlyos negatív hatása lehet a cseh ipar versenyképességére. Prága ezért elengedhetetlennek tartja, hogy a karbonsemlegességhez az Egyesült Államok, Kína, de például Törökország is csatlakozzanak.

„Ha Kína és az USA nem csatlakoznak, a globális karbonsemlegesség elérése irreális” 

– vélte a cseh kormányfő, aki a témáról New Yorkban, az ENSZ Közgyűlésén is beszélni fog.

„Alapvető követelmény tehát, hogy a karbonsemlegességhez vezető út a következmények viselésében és a lakosság terheinek kompenzálásában igazságos legyen” – szögezte le a cseh kormányfő.

(Mandiner.hu/MTI)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.